Čas je za slovo od Nerota

Kateri program za peko CD/DVD uporabljate? Mogoče najboljšega med komercialnimi programi že vrsto let; Nerota? Ste že razmišljali o zamenjavi programa za peko?

Peka cd/dvdVrsto let smo si vsi nalagali Nerota (legalno z nakupom pekača in še bolj nelegalno nadgradnje), z zadnjo verzijo (osmičko) so celo tako izboljšali iskanje črnih verzij, tako da moram skoraj pred vsako uporabo najprej poiskati novo delujočo serijsko številko (ups tega verjetno ne bi smela napisat).
Poleg tega se odpira Nero vedno bolj počasi, saj ima vedno več dodatnih funkcij oz. programov. Za večino uporabnikov

bolj ali manj neuporabljeno, ostali pa uporabljamo te funkcije, npr. izdelava dvd, v drugih programih.

Obstaja zelo dobra brezplačna alternativa Infra recorder. Program je tudi pri nas že kar razširjen in spada pod odprto kodo.

Ima vse pomembne funkcije, ki jih potrebujemo za peko CD/DVD; podatke, avdio, mix varianta. Izdelujemo lahko slike diskov, podpira tudi dual-layer DVD. Prijazen je do uporabe RAM-ov. Preprosta uporaba in ja, seveda, na voljo je tudi v slovenščini. Odprta koda je res prijazna tudi za tiste, ki bolj slabo obvladajo tuj jezik, ali pa zaradi svojega slabšega znanja obvladovanja računalnika rajši uporabljajo jezik, ki ga najbolj obvladajo.

Na voljo je tudi portable varianta infra recorder, ki omogoča peko, ne da bi inštalirali program v računalnik. Deluje tako kot Nero le pod administratorskimi pravicami, zato svetujem, da si tudi tu naložite Nero Rights, ki omogoča uporabo programa brez administratorskih pravic

Pri meni ni več dileme, adijo Nero (smrk, smrk) po več kot desetih letih uporabe te zapuščam. Žal si postal preveč počasen za hitro zapeko podatkov. Ostal mi boš v zelo dobrem spominu in če bom kdaj spet urejala kak DVD, bom najprej pomislila na tvoj Vision.

Jaz sem že postala infra pripadnica. Ali ste pripravljeni zamenjati Nerota tudi vi?

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.