Google znova prijetno presenetil z novostjo

Google nas je znova razveselil s krasnim dodatkom za spletno stran ali blog. Izkoristite ga kot dodatno marketinško orodje na vašem poslovnem blogu ali spletni strani podjetja. Å e eno komunikacijsko sredstvo, preko katerega lahko nagovarjate svoje potencialne stranke in obiskovalce spletne strani ter seveda še bolj na voljo stalnih kupcem.

Če še vedno niste opazili novosti na desni strani mojega bloga, govorim namreč o Google Talk Chatback Badge. Od 25. februarja 2008 je na voljo ta priponka ( badge/widget).
Google Talk  chatback 1 Omogoča takojšen pogovor obiskovalcev mojega bloga z mano ne da bi jim bilo potrebno imeti gmail računa ali pa kak drug pogovorni program kot npr. Live Messenger.
Pogoji so naslednji:

  • da imam jaz gmail račun,
  • si skopiram kodo na blog,
  • se prijavim v gmail in čakam.

Čakam, da nekdo od vas mojih dragih obiskovalcev začne pogovor z mano.


Ko obiskovalec klikne na link za pogovor, dobim obvestilo, da nekdo hoče govoriti z mano in me vpraša ali dovolim pogovor.

Google Talk chatback Sisq.info

Za obiskovalce je razveseljivo to, da lahko ostane popolnoma anonimen. Za lastnike spletnih strani in blogov pa to, da lahko ustvarijo za vsako stran drugačno priponko, obiskovalec pa ne more videt dejanskega gmail naslova. Ko dovolim začetek pogovora, se odpre posebno okno in druga oblika google talk-a. Pogovor je lahko le z eno osebo, ne omogoča pa konferenčnih pogovorov.Google Talk chatback 3 Sisq.info

Ta priponka je lahko krasno marketinško orodje, sploh za majhna podjetja, saj lahko z malo stroška dobijo velike učinke. Kaj je boljšega kot pa takojšen odziv na zanimanje obiskovalcev oz. potencialnih kupcev.

Obiskovalci in kupci bodo vedeli, da bodo takoj dobili vse željene informacije.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.