Nova verzija AVG Antivirus Free 8

Kateri anitivursni program imate na domačem računalniku? Jaz že nekaj let uporabljam brezplačnega za domačo uporabo AVG Antivirus Free Edition. Zdaj je na voljo že verzija 8, z njo pa končno nova grafična podoba, ki je zelo všečna, poleg tega pa je sedaj uporabniški vmesnik bolj prijazen ne le za oči, ampak tudi bolj prijazen do uporabnika s svojo preprostejšo uporabo.

AVG Antivirus Free 8

Poleg nove grafične podobe, mimogrede ste opazili, da se je češko podjetje preimenovalo iz Grisoft v AVG Technologies, so dali v brezplačno edicijo tudi nekaj komponent iz plačljivega AVG Internet Security 8, a pazite, obstaja zanka. Nekaj komponent je na voljo le 30 dni, potem je treba te komponente dokupiti za delovanje. Tako e-mail scanner ni več brezplačen, so pa dodali še anti-spyware zaščito in novost linkscanner.

risky LinkScanner

LinkScanner je komponenta, ki deluje kot plugin za glavne 3 iskalnike: Google, yahoo in MSN in nam pri rezultatih iskanja pokaže z ikonco ali je stran varna ali ne, podobno kot ima to že Mcafee v svojem Site Adviser-ju. V tej brezplačni verziji nas samo opozori o potencialni škodljivi kodi, v plačljivi verziji pa tudi proaktivno blokira te spletne strani.
[smartads]

AVG Save SiSQ.info

Torej AVG Antivirus Free ostaja z verzijo 8 dobra domača antivirusna zaščita in nič več kot to. Å e vedno potrebujete dober požarni zid in antispyware zaščito.

A če ne bodo v naslednji nadgradnji programa razmislili o tem, ali se jim splača množico uporabnikov njihovega brezplačnega programa vsiljevat 30-dnevne poskusne komponente, ki jih potem ne moreš posamezno odstraniti, mislim, da nas bo veliko odšlo drugam.

Prenesi si

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

One Reply to “Nova verzija AVG Antivirus Free 8”

  1. Malce zakasneli odziv, ampak aktualen ker sem prepričan, da je pri nas veliko uporabnikov AVG 8 Free. Na enem tujem forumu sem zasledil rešitev nedelovanja E-mail scannerja.
    Greš v AVG folder in dvakrat kucneš na datoteko Avgemc.exe (malo prek 800 kB). Ne zgodi se prav nič, se pa spremeni ikona v AVG User Interface v E-Mail Scanner Active!! Nobene razlage zakaj je tako, zadeva pa deluje …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.