STOP! Imam rešitev

Å e 9 dni in začel se bo seminar za NLP. Včasih bi takoj pomislila na leteče krožnike in vse ZF filme od Star Trek dalje, a danes najprej pomislim na drug svet, to je svet NLP-ja, čeprav bi mogoče nekateri rekli, da tudi to spada v ZF področje.
NLP v Sloveniji

NLP je star približno toliko kot jaz (ups, zdaj lahko hitro pogruntate koliko sem stara), tako da lahko rečemo, da ne gre za neki trenutni modni trend, ampak je to trend, ki bo vedno bolj znan in uporabljan, ter se bo seveda razvijal še naprej. Nekatere NLP metode uporabljamo vsakodnevno, ne da bi se tega zavedali, eni bolj, drugi manj uspešno, seminarji pa nam pomagamo, da to bolje zavedno izkoristimo. Američani so šli v tem že tako daleč, da ponujajo tudi NLP “trike” za osvajanje ženske/moškega.

Sama sem prvič doživela učinkovitost metod NLP-ja pred kakim letom. Kot vedno, sem bila polno zaposlena z reševanjem problemov uporabnikov in proti koncu delovnega dneva sem doživela blokado misli pri enem problemu, ki sem ga v preteklosti znala rešiti. Probala sem že nekaj rešitev, ki bi lahko rešile primer, a ni šlo. Vedela sem, da poznam še eno možno rešitev, a se je nikakor nisem mogla spomniti. Vedela sem, da je čas za eno nujno kratko pavzo. Večkrat mi je pomagalo že to, a tisti dan, tudi to ni delovalo.

Seveda pavza ni učinkovita, če si jo vzameš sam, jaz mam zaenkrat to srečo, da imam krasno osebo, s katero to dobro izkoristim, da imam nato nadaljnji zagon v tem obremenjujočem in stresnem delu sistemca. No in ta sokofetkarica že dobro obvlada NLP metode, zato mi je predlagala, da mi pomaga priti s pomočjo NLP-ja do tega, da se spomnim tiste rešitve.

Kaj mislite, koliko časa je bilo potrebno, da me je pripeljala do tistega kotička možganov, kjer se je skrivala rešitev?

Ne boste verjeli, a le pol minute. Res je, nisem se zatipkala le pol minute. Tudi ona ni mogla verjeti o tako hitrem uspehu, tako da sem jo morala prepričevati, da sem resnično prišla do rešitve, ki sem jo iskala, a se je nikakor nisem mogla več spomniti.

[smartads]

Začela je z metodo vizualizacije, uporabila pa je le 3 vprašanja. Obe sva bili osupli, kako hitro je delovalo, da sem že po odgovoru na 3. vprašanje zavpila:”STOP. Imam rešitev. Res jo mam.” Takrat sem skapirala, da to res deluje, resnično deluje!

Komaj čakam da se začne uvodni seminar NLP, da vidim kako lahko izboljšam svoje komunikacijske veščine pri svojem delu v službi IT pri stikih s svojimi mrežnimi uporabniki in sodelavci.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

2 Replies to “STOP! Imam rešitev

  1. NLP verjetno za NevroLingvistično progrmairanje?

    Koelga je tudi ful navdušen nad tem, in mi je posodil eno knjigo. Mene pa ni ravno navdušila. V bistvu vse to nekako že poznam, kar pa seveda ne pomeni, da ni dobro malce osvežiti,od časa do časa.

    Te metode je vsekakor potrebno živeti ne le uporabljati. Ne samo v poslu, ampak povsod.

    Vsekakor pričakujem “poročilo” o seminarju. veseljem ga bom prebral.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.