Testiranje nove funkcije Googla – Latitude

Zadnje dneve se mi nenehno kaj dogaja; od badminton turnirja, NT konference v Portorožu in jutri navsezgodaj še London. Pri potovanju v London boste lahko spremljali moje gibanje na mojem blogu preko Google Latitude, ki je del Google Maps; ko boste na mojem blogu, boste lahko videli, kje se v tistem trenutku nahajam. Če kliknete nato v Google Maps še na Street view, me boste mogoče še videli 😉 Upam le, da ne bom imela kakšnih problemov z GPS signalom, sam mislim, da ne bo.  Po prihodu nazaj pa utrinki z NT konference in seveda Londona, pa tudi o tem kako se je izkazal Latitude, kjer pa pričakujem tudi vaše sodelovanje.

Na žalost je za nas Latitude še omejen npr. kot gadget ga ne morem dodat v iGoogle:

The Latitude iGoogle gadget is not currently available for your location 🙁
You can still download Google Maps with Latitude to your phone 🙂


[smartads]
Torej me lahko spremljate na svojem telefonu (če imate mojo telefonsko) ali pa na mojem blogu.

Problem bo mogoče tudi zaradi GPS signala, ki je uradno omogočen šele z zadnjim firmware popravkom ( čip je bil prej samo software-sko onemogočen), a ima slabši signal kot pa npr. Samsungov GSM, saj mi trenutno kaže okolico Celja namesto Mozirja. Glede na prakso sodeč, bo na zahodu bolje, saj je več satelitov na razpolago.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

One Reply to “Testiranje nove funkcije Googla – Latitude”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.