Office dokument se odpre le za branje v Internet Explorer-ju

Kako rešiti problem odpiranja dokumenta le s pravicami branja, pa čeprav imate pravico popravljati in pisati v dokument? Se vam je že kdaj zgodilo, da niste mogli popraviti dokumenta na portalu in vas je to razjezilo?  Običajno se takrat še mudi vnesti popravke.  Pa tudi pri sodelavcu običajno takrat enako ne-dela, dela pa mogoče pri tistem sodelavcu, ki ga nočete prositi za uslugo. No, rešitev na srečo obstaja.

Če se vam dokument,  ki je na SharePoint Portalu 2003 ali 2007, odpre le za branje ( read-only) v Internet Explorerju in ga zato ni mogoče popravljati, ni problem na serverju ali s pravicami, saj se lahko shrani npr. pod drugim imenom v isti mapi. Lahko se zgodi tudi takrat, ko odpirate na povezavo na Office dokument preko poštnega sporočila.

[smartads]

Rešitev predstavlja popravljanje registra, če imate seveda administratorske pravice na Windows XP/Vista:

Office 2003

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\Internet
doda se DWORD ključ OpenDocumentsReadWriteWhileBrowsing  in klikne na Modify Value Data ter se vtipka 1

Office 2007

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common\Internet
doda se DWORD ključ OpenDocumentsReadWriteWhileBrowsing in klikne na Modify Value Data ter se vtipka 1

V večini primerov je to rešilo problem, problem pa se ni rešil pri tistih, ki so naredili nadgradnjo na Office 2007. Na tem linku najdete kar nekaj rešitev, ki jih ponuja Microsoft in so pomagale odpraviti problem.  Predvsem mi je pomagala rešitev, kjer se v registru briše Data in Options, pa tudi ostale rešitve so bile vsaj kdaj uporabne.

Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.