Kill-A Zombie Day

Naj bo letošnji dan čarovnic malce drugačen. Postanite varuh interneta s tem, da postanete varuh svojega računalnika. Sophos se je odločil narediti ta dan tudi kot mednarodni Kill-a Zombie dan po vzoru avstralskega tedna zombijev National Zombie Awareness Week, ki je bil v začetku letošnjega marca.

31. oktober : Kill-a Zombie Day

In kdo je Zombie?

Računalnik, ki je okužen z virusom, črvom ali z drugimi škodljivimi programi in ki je v večini primerov zlorabljen nevede za pošiljanje spam pošte ter napade na druge računalnike in serverje.

Zombie test

Če nisi siguren v to ali je tvoj računalnik zaščiten ali ne, si s Sophos strani prenesi programček, ki preveri ogroženost tvojega računalnika

Kako preprečiti zombija?

Dobro zaščiten računalnik ne more postati kar tako zombi in velja podobno kot zaščita proti spletnim prevaram:

  • posodabljanje operacijskega sistema (windows,linux mac)
  • posodabljanje antivirusnega programa
  • posodabljanje spyware (škodljiva koda) programov
  • posodabljanje programske opreme
  • ne vnašamo osebnih gesel na nepoznane strani
  • ne odpiramo sumljive elektrosnke pošte od neznanih in znanih ljudi

Uživajte na noč čarovnic in če srečate kakšnega zombija pri vas doma, ga z veseljem uničite (upam da ne bo nihče prišel oblečen v zombija na obisk :))!

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.