SD kartica se noče formatirat

Vam je začel pametni telefon delovati nepametno in počasi? Ste pomisli na to, da je kriva mini SD kartica v njem?

Pri nenadnem počasnem delovanju telefona  je prvi korak restart telefona, če pa to ne pomaga, pade sum na nekaj, kar večina ne bi niti posumila; mini SD kartico.  Večina današnjih telefonov ima zelo priročno mini SD kartico, na katero lahko shranjujemo slike, video in programčke.

Pozabljamo pa skrbeti za to kartico in njene podatke.  Backup podatkov bi morala biti nuja, občasno pa je priporočljiv tudi format kartice. SD kartice so tako kot USB ključi nezanesljivi za trajno shranjevanje podatkov. Å koda bi bilo kakih slik, ki ste jih na hitro posneli s telefonom.
[smartads]
No in včeraj sem hotela formatirati kartico z novega telefona v Visti (ja, priznam, da uporabljam Visto doma) preko SD adapterja, a ni šlo.  Po več raznih poskusih formatiranja z ralični nastavitvami pri FAT32 in NTFS, sem poskusila na  prenosniku, kjer so XP-ji in ja, šlo je v prvo.  Torej XP-ji so takoj in brez problema formatirali mini SD kartico.

Spomnim se pred leti, na prehodu iz windows 98 na XP, je bilo podobno s formatiranjem disket.Se še spomnite tistih malih disket, ki so večkrat zatajile pri branju? Danes je tako s SD karticami in ostalimi spominskimi karticami ter USB ključi. Takrat je bilo potrebno večkrat prvo formatirati disketo v win 98, da je potem delovala tudi na XP. Zgodovina se res ponavlja.

Kaj lahko naredijo tisti, ki nimajo več XP-jev, saj imajo Visto/ win 7?  Za tiste pa priporočam, da prvo formatiranje naredijo v telefonu, če pa ne gre tu, pa v digitalnem aparatu ali pa mp3 playerju

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.