Brisanje Facebook profila v 5. korakih

This post is also available in: English

Želite brisati svoj profil v Facebook-u? Ste naveličani nenehnih sporočil na zidu, raznih vabil na dogodke, vabil v skupino, vabil za prijateljstvo od neznancev, predvsem pa povabil za igrice? Ali pa je prišlo do zasvojenosti s Facebook-om in hočete prekiniti to odvisnost?

Seveda se da brisati profil, no če sem čisto natančna, ne da se ga popolnoma izbrisati, da se ga pa deaktivirati. Kaj to pomeni? Z deaktiviranjem profil ni več viden in vse kar je notri, od albumov slik  do filmčkov. Ostane pa profil shranjen na njihovih strežnik v mirujočem stanju. Če bi bilo možno brisati profil, bi to pomenilo, da ni na nobenem strežniku shranjen profil in podatki v njem.

5 krakov  za deaktiviranje:

1. Prijava v facebook profil

2. Gremo pod Nastavitve in izberemo Nastavitve računa

3. Čisto spodaj je Deaktiviraj – s klikom začnemo postopek deaktiviranja

Facebook logo
Image via Wikipedia

4. Če si resnično želite deaktivirati svoj račun, je potrebno obvezno označiti razlog za ta korak. Če označimo še, da ne želimo prejemati bodočih sporočil ( vabila v skupino, dogodek, oznaka na sliki), smo prekinili vso komunikacijo z ostalimi preko Facebook-a. V nasprotnem primeru še vedno dobivamo ta vabila, čeprav naš profil in podatki v njem niso več vidni.

5.klikni na Deaktiviraj

Ponovno aktiviranje profila

Kot že sedaj veste, brisanje profila ni mogoče, kar pride prav, če hočemo spet postati družabni preko Facebook-a ali pa želimo npr. do slike, ki jo imamo le v albumu profila. Obstaja pa manjša kvaka; spomniti se je potrebno uporabniškega imena in imeti še vedno  dostop do tistega elektronskega naslova, ki je naveden v profilu.

Obuditev profila v 2. korakih:

1. gremo na Facebook stran in vpišemo userja in geslo, kot ste to počeli, ko ste imeli aktiven profil

2. počakati, da se dobi sporočilo na naš elektronski naslov, kjer nato s klikom na povezavo potrdimo, da smo resnično prava oseba profila. S tem se vrnemo v stanje na Facebook-u, kot je bilo pred deaktiviranjem profila.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

10 Replies to “Brisanje Facebook profila v 5. korakih

 1. Upam, da ste si ogledali nove nastavitve pri facebooku in nasmejane obraze facebook ekipe za pomoč. Nasmejani so zato, ker so še tisti gumb “deaktiviraj” skrili, saj tako rekoč ni mogoče več niti deaktivirati profila. Ne odgovarjajo na prošnje oz vprašanja, zato se obračam na vas – kam je šel gumb deaktiviraj?

  1. Niti ni šel tako daleč 🙂 Å e vedno je pod nastavitvami uporabniškega računa – varnost – in na koncu je povezava do deaktivacije računa.

 2. LP.NE VEM KAM SE Å E NAJ OBRNEMO GLEDE ZLORABE NA FB ,NAMREČ SI.STRANA MK SI DOVOLJUJE TAKÅ NE NIZKOTNE OBJAVE LJUDI DA JE ŽE PRESEGLA VIÅ EK……..PRIMERJAVE  KOT RECIMO MOJE HČERKE Z SVINJO TO MISLIM DA PRESEGA VSE MEJE IN PROSIM DA TO STRAN IZBRIÅ ETE ALI NAM OMOGOČATE ,DA PRIMERJA  VEČ KOT ……..JE RECIMO TA KO SEM VAM OMENILA  .PROSIM DA TAKÅ NE STVARI ONEMOGOČATE .

  1. Tik pred koncem šolskega leta me je kontaktirala ena Osnovna šola zaradi podobnega primera. Tam so učitelja primerjali s Chuck Norrisom in podobnimi. Na omenjeni spletni strani je kontakt upravljalcev spletne strani – njim se pošlje povezava do nezaželjene strani ali pa ID in v nekaj urah bodo to odstranili.

   Sama ideja spletne strani je prisrčna npr. primerjava odbojka in atletika, a nekateri uporabniki so žal šli čez mero dobrega okusa.

 3. Pa si prepričan, da je res 100% za vekomaj zbrisano? 😉
  Verjetno res izgine iz front end serverja, zagotovo pa je na backup serverjih kopija lepo shranjena za kakšne druge čase. Saj veš, čez 7 let vse prav pride.

  Vseeno hvala za dodatek.

  Trenutno sem še zadovoljna s FB, pa tudi statusi postajajo vse bolj domiselni in izvirni, vse manj je šunda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.