Buzz prehitro zunaj

Priznanje Googla, da niso dovolj pretehtali vse opcije v Buzz-u in uradno opravičilo glede tega ni bilo dovolj, da ne bodo v Ameriki vložili tožbe zaradi vdora v zasebnost. Zanimivo je, da testiranje programa ni potekalo tako kot za večino aplikacij; najprej interno testiranje znotraj 20.000 zaposlenih, nato pa preko njihovega Google Trusted Tester programa, ki vključuje zunanje sodelavce, družine in prijatelje zaposlenih, omogočijo testiranje v manjšem, a dovolj velikem in različnem okolju.

Sedaj imajo vpodjetju krizno ekipo inženirjev, ki poskušajo odpraviti napake, na katere so opozorili uporabniki in ki bi jih drugače verjetno že dovolj  zzgodaj našel omenjeni testni program. Kot da bi pri Google hoteli prehiteti nekoga (beri Microsoft) oz. si odrezati velik kos pogače v socialnih omrežjih.

Spremembe v Buzz

Ukinili so avtomatično buzz liste iz kontaktne liste v gmail. Če uporabnik tega ne spremeni v nastavitvah računa, potem lista postane javna in vsak buzz uporabnik lahko vidi s kom si najbolj dopisujemo preko gmail računa. to so sedaj spremenili v to, da ti ob zagonu čarovnik le predlaga uporabnike/prijatelje, ki bi najbolj ustrezali. Sprememba je tudi v tem, da ni več avtomatične povezave z javnim profilom v Picasa in Google Reader.

Spremembe:
1. ni avtomatičnega sledenja kontaktov, ki so v gmail kontaktni listi

2. ni avtomatične povezave do javnih map v Picasa in Google Reader

3. nov zavihek v Gmail nastavitvah


Kako pravilno izbrisati buzz profil, ki je že bil v uporabi

V prejšnjem prispevku o buzz-u sem opisala kako se izklopi Buzz, a če ste ga že uporabili, to ne bo dovolj – buzkoti, ki ste jih vpisali, linki do javnih map v Picasa … bodo ostali javni klub izklopu. Cnet svetuje, da ročno izbrišemo vse komentarje, preverimo svoj javni profil z iskalnikom in pobrišemo še ostalo, blokiramo vse tiste, ki nam sledijo in mi sledimo njim ter šele nato v gmail nastavitvah pod buzz kliknemo na popolnoma onemogočite Google Buzz, ki bo odstranil še linke do Picasa, Google Maps …

Vas zanima, kdo že ima javni profil in uporablja buzz?  Iskalnik omogoča, da vidimo javni profil in dostopamo do javnih map v Picasa in Readerju.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.