Facebook galaxy virus na novi domeni in spet prisoten

This post is also available in: English

Več kot teden dni nazaj je zakrožil na Facebook straneh virus, ki se je širil preko povezave na lažno youtube stran. Podrobneje o tem virusu glej moj članek Pazi kaj klikaš, danes pa sem odkrila njegovo mutacijo.  virus je začel govoriti slovensko; prejšnjič je bil opis povezave v angleščini, zdaj pa so se potrudili to prevesti.

nov primer:    Samo to si pa sigurno ti,nevidi se cisto dobro,ampak poglej si sam!!!? http://youtube.statsfind.com/video.pif
Ha,ha,ha,kje so te pa to posneli??? http://youtube.statsfind.com/video.pif

Povezavo sem odkrila na tej frizerski strani na FB, je pa prisotno še na nekaterih, a ne več tako množično kot prejšnji virus (ali pa še bo).

Facebook že blokira dostop do te okužene strani.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

7 Replies to “Facebook galaxy virus na novi domeni in spet prisoten

 1. Virus se širi že iz 3. domene, kot sem že napovedala pred dvema dnevoma. youtube.statstars.com/watch.htm

  Zanimivo je, da vse tri domene potečejo maja 2010 in da je bil pred kratkim popravljen tehnični kontakt. Kmalu lahko pričakujemo aktivno še 4. domeno.

 2. Na facebooku na zid sem dobil od prijatelja povezavo češ ali si to ti na tem posnetku!?

  Ko sem kliknil na povezavo se mi je odprlo eno okence, da moram nekaj shranit in me je vprašalo, če želim shranit ali prekliči. Stisnil sem križec (v desnem kotu-zapri) in nisem shranil, potem sem probal še 1x postopek se je ponovil in sem kliknil prekliči.
  Sedaj me zanima ali kljub temu, da nisem stisnil shrani ali sem lahko dobil kaki virus na računalnik? Niti nisem opazil nobenega procesa prenosa. Računalnik sem nato tudi pregledal z AVG-jem a ni ničesar našel!

  Hvala za pomoč!

  1. Ne. Pametno si ravnal in preklical še zadnji trenutek prenos virusne datoteke ( notri pa cel kup trojancev in črvov). Na srečo sam obisk spletne strani še ne pomeni okužbo računalnika. Zato je vsaj občasno dobro še kakšen brezplačni Spybot zagnati

 3. Woah, punca ki ve malo več o računalnikih! Take ste redke 🙂 Sicer pa kul članek, sem dobil že par povezav na zid z tem linkom.

  1. Pa še sistemc povrhu že kar nekaj ** let; to je še le redkost, nisem pa edina. Glede na to, da ima še vsaj 6 različnih domen v “oblasti”, lahko kmalu pričakujemo nov link. S tem, da bodo ljudje še kar klikali in klikali.

   Miha: pa še pravi link do tvoje strani 🙂 e je izpadel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.