Odstranitev Izbire brskalnika

Na žalost nameščanje programa Izbira brskalnika medijsko iz ne vem kakšnega razloga ni podprta,  zato so uporabniki zelo presenečeni in zbegani povsod po Evropi.  Kratka predstavitev brskalnikov je bila opisana v prejšnjem prispevku Izbira brskalnika , danes pa je na vrsti navodilo za preprečevanje izvajanja programa Izbira brskalnika po njegovi namestitvi.

Najboljša rešitev je seveda zavrnitev namestitve popravka KB976002 (preprosto odkljukanje pri popravku), če pa se je to vseeno zgodilo (saj se ga ne da več odstraniti po namestitvi) je tu naslednjo navodilo:

1. regedit (start, zaženi vpiši regedit) – popravljanje registra

2. poišči HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\BrowserChoice

3. dodaj DWORD

4. imenuj dword Enable in dodaj vrednost (value) 0


To bo preprečilo izvajanje programa Izbira brskalnika.  Seveda moramo imeti za dodajanje v register administratorsk dovoljenje na računalniku, v nasprotnem primeru se je potrebno obrniti na skrbnika sistema. Če pa hočemo kdaj kasneje iz kakršnegakoli čudnega vzroka to nazaj omogočiti, se spremeni vrednost v dword-u na 1.

Ta popravek v registru pride prav tudi vsem sistemskim administratorjem v nadzorovanem računalniškem okolju in ki uporabljajo WSUS strežnik za nameščanje popravkov. Priporočam, da se da skripta z dodanim registrskim ključem v Group Policy za računalnike. Tako bo preskrbljeno tudi za nove računalnike.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.