Atraktiven izgled Gmail-a na iPad

This post is also available in: English

V Sloveniji je sedaj že kar nekaj ponosnih lastnikov iPad. Dilema ali gre za le še eno igračko ali za uporabno orodje ostaja enakakot pri vseh Apple izdelkih. Na enis trani skoraj fanatični privrženci vsega kar nosi ime apple in na drugi strani tisti, ki Apple popolnoma zavračajo.

A največ zanimivih programov za telefon je možno dobiti prav za iPhone, prav tako pa bo začelo naraščati število aplikacij, ki so namenjene iPad-u in vsem ostalim tabličnim računalnikom (tablePC) in bralnikom e-knjig kot je npr. Amazon Kindle.

Med prvimi, ki so ponudili  prilagojen videz  svojih aplikacij za “tabletke”, je tudi google.  Mobilni Gmail za iPhone in adroid telefone je v celoti HTML5 spletna aplikacija. Trenutno v APP Store še ni na voljo verzija prav za iPad, a se lahko uporabi kar različica za iPhone.

Google pravi, da ga zelo zanima področje tabličnih računalnikov, zato lahko kmalu pričakujemo več njihovih aplikacij, ki bodo prilagojene iPad.

Nov Gmail izgled na voljo tudi na navadnih računalnikih

Z namestitvijo dodatka za Firefox brskalnik User Agent Switcher in spremembo user agenta na iPad, dobimo prav tak videz kot ga kaže zgornja slika. slabost tega je, da se bodo nato tudi ostale spletne strani v tem brskalniku odpirale v pogledu, ki je prilagojen iPad.

1. namesti User Agent Switcher

2. pojdi v meniju na Orodja in nato izberi Default User Agent in nato Edit user agents

3. Dodaj nov User Agent

4. Kot aktivni User Agent se izbere ta, ki se je pravkar kreiral iPad

Za iphone je že pripravljeno, za Ipad pa je potrebno vpisati naslednje:

  • Description: iPad
  • User Agent: Mozilla/5.0(iPad; U; CPU iPhone OS 3_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/531.21.10 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.4 Mobile/7B314 Safari/531.21.10
  • App code Name: iPad
  • App Name: Mobile Safari

Pri naslednji prijavi v Gmail, bo viden tablični prikaz.   User Agent Switcher je na voljo poleg Firefox-a še za Flock, Seamonkey in Songbird ter teče v Windows/Mac/Linux okolju.

Tu je opisana pot z User Agent Switcher, seveda pa lahko user agent-a spremenimo v kateremkoli brskalniku. Rešitev je bila najdena na Lifehacker.

Nekaj zanimivih brezplačnih aplikacij za iPad

Marvel comics app

Epicurious (cookbook)

Netflix

NBA Game Time – Courtside

New York Times

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.