Hab SoSlI’ Quch!

To rečejo Klingonci le svojim največjim sovražnikom in tako reče Sophos virusom, črvom, trojancem … in ostalim grdobam, ki nas dnevno mučijo. Lani so celo posneli videospot na temo virusov v klingonskem jeziku in dobiti se je dalo celo pregledovalnik  internetnih groženj v klingonščini.  Uživajte v pesmi!

Klingon Anti-Virus – YMCA mashup from Sophos Labs on Vimeo.

Na srečo obstaja tudi angleška verzija pregledovalnika za internetne grožnje za vse nas, ki klingovščine ne obvladamo.  Pregledovalnik je odlično orodje, da pregledamo svoj računalnik, če zaščita, ki je nameščena na računalniku, dobro deluje (antivirusni programi kot je kaspersky, , sploh pa v primeru, če sumite, da bi lahko bilo kaj zloveščega nameščenega na računalniku. Orodje je brezplačno, a grožnje samo zazna, ne pa tudi pobriše, a tudi to je včasih dovolj.  To orodje je potrebno jemati kot preverjanje zaščite na svojem računalniku, a je zadostna in učinkovita ali ne.

P.S.: za vse, ki ne veste kdo so Klingonci, majhen namig Startrek
P.P.S: zelo bojevit narod, ki jim je največja čast umreti v boju
P.P.P.S: pomen njihove najmočnejše žalitve “Hab SoSlI’ Quch!” – Tvoja mama ima gladko čelo! 🙂 🙂

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.