Spremeni PDF v Word dokument

This post is also available in: English

Za hitro in enostavno pretvorbo PDF dokumenta v Word dokument obstaja kar nekaj programov, tu pa predstavljam online varianto. Brez kakršnegakoli tehničnega znanja, ni potrebna nobena namestitev programa, ampak samo na spletni strani naložimo pdf datoteko in že dobimo datoteko v naš poštni predal. Primerno za občasno pretvorbo pdf dokumentov.

NitroPDF software konvertira poleg tekstov tudi slike in tabele ter ohranja visoko raven oblikovanega dokumenta, tako da je čim manj dela s popravljanjem oblike dokumenta, kar pa pri preostalih PDF konverterjih pogosto šepa.

Pole Word konverta je na razpolago še Excel in urejanje samega PDF dokumenta PDF Editor. Slabost je, da lahko traja konvertiranje tudi do 30 min in da je malce tvegano, če bi konvertirali preko spleta zaupne dokumente.

Brezplačni online PDF konverter v Excel (xls format, kar pomeni od Office 2007 dalje) lahko pretvori tabele, ki so bile kreirane v Microsoft Excel, OpenOffice, Google Docs in WordPerfect Office ter nato shranjene v pdf format.

Nitro PDF Professional

Če potrebujete bolj pogosto konvertiranje v word, excel oz. morate popravljati pdf dokumente, potem je za razmisliti o nakupu Nitro PDF Professional, ki je resna in boljša alternativa od Adobe Acrobat Pro.

Nitro PDF Professional

UPDATE:

PDFTiger

Å e en PDF konverter; kreira pdf iz i word, excel, powerpoint, txt in slike in konvertira nazaj v word in rtf datoteko.

PDFTiger

PDFZila

Namizna aplikacija, ki kovertira pdf datoteko v word, rtf, txt, html, sliko ali flash swf datoteko.

PDFZilla

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

7 Replies to “Spremeni PDF v Word dokument

  1. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other
    blogs? I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would
    really like to have you share some stories/information. I know my readers
    would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e mail.

  2. I constantly spent my half an hour to read this webpage’s articles or reviews daily along with a mug of coffee.

  3. Pretvornik dela zelo omejeno ko gre za skenirane dokumente, kjer je ozadje sivo ali je skenirana malo slabša fotokopija. Torej povsod tam, kjer je malo manj kontrastne razlike med barvo besedila in ozadjem. V takih primerih program prenese le sliko, kar je tako ali tako mogoče narediti z enostavnim kopiranjem slike v wordov doc. Velikokrat pa (recimo prevajalci) potrebujejo samo besedilo v katerega lahko direktno pišejo in takrat to postane problem. Če je dovolj kontrasta zadeva deluje, če pa ne – pa … ne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.