Facebook: brezplačen dostop preko mobilnih telefonov

This post is also available in: English

Ste eden izmed tistih, ki ne morejo brez Facebook-a, ali pa ste med tistimi, ki iščejo,  kako deaktivirati FB račun?  Glede na to, da je FB že pred časom prehitel Google kot najbolj obiskana spletna stran, je več tistih, ki želijo uporabljati Facebook. Kaj boljšega kot imeti dostop do Facebook-a kadarkoli in kjerkoli za aktivnega FB uporabnika?

Veliko jih koristi m.facebook.com in touch.facebook.com ali kakšno drugo aplikacijo na svojih mobilnih telefonih za dostop do svojega FB profila.  Facebook na mobilnih telefonih uporablja aktivno preko 100 milijonov uporabnikov. Žal to ni zastonj, saj je potrebno plačati mobilnemu operaterju za prenos podatkov, razen če imate srečo in najdete kakšno odprto brezžično točko interneta.

Zato je Facebook dosegel dogovor s preko 50 mobilnimi operaterji v različnih državah, da omogočijo od maja 2010 brezplačen prenos podatkov za spletno stran 0.facebook.com (nula pika facebook pika com). Žal Slovenije ni med njimi je pa npr. Avstrijski tele.ring, Makedonski ONE, Madžarski T-mobile, MTN in Slonokoščene obale …

Prednosti nula facebook com:

  • hitrost (operaterji zagotavljajo, da ni počasnega prenosa te spletne strani na telefon)
  • 100 % brezplačnost (ni obračunanega prenosa podatkov s strani operaterjev)

V čem je finta radodarnosti operaterjev? Brezplačne so le naslednje funkcije Facebook-a, ki zagotavljajo ključne dejavnosti:

  • nastavitev statusa
  • pregled novic
  • gumb Všeč mi je in komentiranje objav
  • pošiljanje in odgovor na sporočila
  • pisanje na prijateljev zid

Takoj, ko se klikne npr. na ogled slike, pa se dobi opozorilo, da se zapušča območje brezplačne uporabe Facebook-a in operaterji zaračunajo običajno ceno za prenos podatka.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

One Reply to “Facebook: brezplačen dostop preko mobilnih telefonov”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.