Facebook: Se en korak vec k varnosti

This post is also available in: English

Prejšnji teden je Facebook spremenil svojo varnostno politiko in olajšal povprečnemu uporabniku, da bolje zavaruje svoje podatke in vsebine. Ta teden so naredili korak naprej k varnosti aplikacij, ki tečejo znotraj samega Facebook-a.

Najprej odlično zastavljeno, da lahko skoraj vsakdo naredi Facebook aplikacijo, so to hitro začeli izkoriščati tudi tisti z ne tako dobrimi nameni. Vsi smo čakali, kdaj se bo Facebook zganil in začel bolj preverjati razvijalce aplikacij in ta teden smo dočakali. Od sedaj naprej lahko kreiramo aplikacije le, če imamo overjen FB profil  preko SMS sporočila ali pa z vpisom kreditne kartice v profil. Overjanje je brezplačno.

To še vsekakor ni vrhunska zaščita pred nevarnimi aplikacijami, a so bližje temu. Poleg tega pa so škodljive aplikacije že na prvi izgled tako sumljive, da res ne bi kliknila na namestitev. Torej, če uporabljamo npr. Zynga aplikacije, ni strahu, problem so neznani avtorji aplikacij. A jim zaupati ali ne? Že pri majhnem dvomu je odgovor jasen: NE.

P.S.: Če niste sigurni, ali ste dobro nastavili zasebnost svojega profila, je Facebook pripravil navodila.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.