Praznik socialnih mrež

This post is also available in: English

Pridruži se Dnevu socialnih mrež v svoji bližini! Pobudnik je znan spletni portal Mashable, trenutno je registriranih preko 500 mest po skoraj vseh kontinentih. V Sloveniji sta dogodka v Ljubljani in Mariboru.
Revolucija, ki nas spreminja

Gre za globalni dogodek praznovanja gibanja, ki so ga sprožile socialne mreže kot so Twitter, Netlog, MySpace, LinkedIn in predvsem Facebook.  Revolucija, ki premika meje in širi pozitiven vidik globalizacije. Spremenil se je način komuniciranj, kako gledamo na medijea in še več, spreminja naša življenja. Iz pasivnih bralcev in gledalcev smo se spremenili v ustvarjalce.

Uradno priznan praznikMashable je preko Meetup Everywhere sprožil plaz srečanj, ta trenutek pisanja članka je 577 različnih mest in 8892 prijavljenih udeležencev; tudi v Sloveniji imamo 2 srečanja na katera ste vabljeni. V Britanski Kolumbiji (Kanada) so šli tako daleč, da so uradno priznali 30 junij kot Dan socialnih mrež.

Ostali dogodki socialnih mrež

A Dan socialnih mrež ni prvi praznik na temo socialnih mrež. Twestival se je omejil le na tweeter-je, a s socialno noto. Njihova srečanja so povezana z dobrodelnostjo; lani za čisto vodo, letos pa za izobraževanje v tretjem svetu. Datum:25. marec , 220 mest. Letos se je zgodil še en velik dogodek v tej povezavi ; Foursquare Dan, ki je združil uporabnike Foursquare.com ( za prijavo se uporablja Twitter in Facebook račun). Datum: 16. april, 250 mest, 35 držav


vir slike: http://www.alpakas-zucht.de

Se sprašujete zakaj Alpaka v logu praznika? Ker so to izredno prijazna in družabna bitja.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.