Twitter WorldCup: Znamo to izkoristiti tudi v Sloveniji?

This post is also available in: English

Twitter Slovenia 2Prvič na nogometnih prvenstvih je Twitter uporabil posebno stran za ta dogodek worldcup s tweet-i @fifa, podstrani za vsako državo udeleženko in za vsako tekmo posebej. World Cup stran je odličen prikaz, kako pokriti dogodek v živo s scoialnimi mediji.

S klikom na zastavo države udeleženke pridemo do tweet-ov, ki omenjajo te države. Poleg tega imamo še listo odigranih in še ne odigranih tekem ter top tweet-e. Tako lahko pred, med in po nogometni tekmi spremljamo “dvoboj” tviterašev iz ene in druge države ter ostalih.

Glede na demografske podatke o uporabi Twitter-ja, je že 60 % uporabnikov izven Združenih držav Amerike, kar pomeni največji internacionalni twitter dogodek vseh časov in verjetno dogodek z največ aktivnimi udeleženci v socialnih omrežjih.  Ta stran je tako inovativna, da lahko glede na videno že sedaj rečem, da to ne bo edini tak Twitter projekt, saj je primerno za vse zabavne in športne dogodke v živo, fantastično bi bilo videti odzive za Olimpijske igre.

Nogomet je bolj pomemben kot Oskarji in Super Bowl

Američani so končno spoznali, da je WorldCup več kot njihovi Oskarji in Super Bowl ter so še kako aktivni tudi pri tvitanju o nogometu. Da so naši nogometaši z udeležbo na nogometnih prvenstvih poskrbeli tudi za veliko prepoznavnost naše države, simbolov in imena, prilagam kot dokaz sliko, kjer smo bili kar nekaj časa pod prvih 10 hash trendov med vsemi tweet-i (desno spodaj pod Trending Worldwide).

Ameriški Twitter je torej znal izkoristiti velik dogodek kot je svetovno nogometno prvenstvo v svojo koristi. Znamo to izkoristiti za ta ali kakšen drug dogodek tudi v Sloveniji?

Nekaj tweet-ov o nogometni velesili Sloveniji

Če pišete o nogometnem prvenstvu i naših nogometaših na Twitter-ju, potem je potrebno dodati na koncu še hashtag #svn #worldcup . Twitter nato domiselno avtomatično doda obema besedama še ionci. Kot podpornik Slovenije (ali pa kakšne druge države udeleženke), pa si lahko twitter uporabnik omisli še twibbon , kot ga ima npr. avtor tega bloga.

@BluesChronicle  People all over #USA are now looking up #Svn in their atlases, trying to work out whether it is a country worth invading.

@jeh_w where exactly is slovenia? #svn

@2eux Valter Birsa #SVN for #MANUTD #UNITED , he is great potential in attacking midfield , especially with his free kick ability #SCOUT

@Repminister #worldcup  #slovenia not fair:(

@Miilho PORRA, a #svn não se classificou. ;x

@whoisgabii Achei paia hoje com a Eslovênia #SVN =//

@mujtaba2k8 obligatory #wolrdcup tweet for the day, sad so see #svn Slovenia go out, hopefully #gha Ghana will perform better against #usa United States !

@5eeer Vsaka čast pubeci. Samo to lahko rečem. Žal je zmanjkalo nekaj sreče, bo pa je zato na EURO 2012 nekaj več;) #svn

@AirMiran “With eleven brave hearts to the end!” #worldcup What’s happening? #svn Slovenia

@tadejmursic @hajars Thanks, bro. Anyway, most of the global villagers won’t have to use this site http://www.whereisslovenia.com/ anymore.;) #svn Slovenia #heart

@opica: Izkazali smo se kot res dobri navijači. Nobenega pljuvanja ali pizdakanja. Vsi se strinjamo, da so dečki hudi borci. #svn Slovenia

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.