Adobe pokrpal varnostne luknje

This post is also available in: English

Adobe je končno popravil znane varnostne luknje. V torek je ponudil neplanirano že sedaj, namesto četrtletnega posodabljanja predvidenega za 13. julij, novi verziji Adobe Reader-ja in Acrobat-a, ki rešujeta 17 znanih varnostnih lukenj,
med njimi tudi tisto, o kateri sem že pisala v Kako se zavarovati pred vse bolj nevarnimi PDF dokumenti in na katero je prvi opozoril Didier Stevens. 

Prenova Download Centra uspešna

Naslednja posodobitev je planirana za 12. oktober 2010. S prenovo Adobe Download Centra je Adobe naredil resnično korak naprej glede varnosti, saj se od takrat Reader in Flash Player  sama avtomatično posodabljata na zadnjo aktualno verzijo, lahko pa sami v nastavitvah to pospešimo oz. s tem preverimo, če imamo resnično zadnjo verzijo. Na njihovi spletni strani so bojavili, da je bil prehod na nove verzije njihovih programov kar 3 x hitrejši kot običajno, tudi po zaslugi obveščanja o varnostnih luknjah.

Trenutna zadnja verzija Adobe Reader-ja je 9.3.3 in Acrobat-a 8.2.3. Pred kratkim je bila nujna posodobitev potrebna že za Flash Player, ki ima sedaj uradno verzijo 10.1.

S temi popravki odpade nasvet, ki je bil dan v začetku meseca v Adobe opozoril na svoje kriticne zadeve .

P.S.: Še opozorilo za vse, ki ste si namestili Adobe Flash Player beta 10.1 ; pred namestitvijo uradne verzije 10.1, je potrebno predhodno odstraniti beta verzijo.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.