Dnevni twitter časopis

This post is also available in: English

Bi radi dobili v svoj poštni predal dnevni twitter časopis, poln le tem, ki vas zanimajo?

Mikroblogiranje se po popularnosti vedno bolj približuje popularnosti Facebook-a. Twitter je odlično mesto, kjer se povezujemo z drugimi glede na skupne interese in si delimo razne povezave do zanimivih vsebin na internetu od spletnih strani, objav na blogu do fotografij in videa.

Imate kdaj občutek, da vam zagotovo uide kakšen zanimiv tweet, ker so tisti, ki jim sledite zelo produktivni ali pa sledite velikemu številu twitter računom?  Jaz imam redno ta občutek.

Paper-li izdelavaSmallRivers ponuja spletno storitev Paper.li, ki nam olajša branje dnevnih tweet-ov tako, da nam jih približa v bolj prijetnem in domačem okolju, v stilu dnevnega časopisa. S pomočjo semantičnih orodih analizirajo besedilo in na podlagi tega izluščijo iz tweet-ov razne povezave, jih rangirajo po pomembnosti in uredijo z njimi prvo stran časopisa.

Le minutka ali dve in časopis po naših željah je ustvarjen. Prijava v storitev je možna s Twitter ali Facebook računom, izberemo Twitter račun in že lahko kreiramo časopis po želji.

Možnosti, pri ustvarjanju časopisa:

  • twitter uporabnik in tisti, ki jim ta uporabnik sledi
  • vsi twitter uporabniki, ki uporabijo v tweet-u določen # (hashtag)
  • vsi twitter uporabniki na izbrani twitter listi

Gre le za povezave do vsebin, ki so bile omenjene v tweet-ih v zadnjih 24 urah. Izloči vse tweete, ki nimajo povezav in so le tekst. tako nam npr. ni potrebno brati, da se je nekdo pravkar zbudil in si umil zobe.

Paper.li SiSQ Daily

Lahko se naročamo na dnevno opozorilo in ko “izide” nov časopis, dobimo obvestilo v svoj poÅ¡tni predal. Na prvi strani lahko vidimo dnevne popularne teme twitter uporabnikov,  video in fotografije so v vsaka svoji rubriki, s klikom na vse članke, pa lahko vidimo vse tweet-e, ki vebujejo povezave.

Nekaj izbranih dnevnih twitter časopisov: paper.li vsi linki

Seveda ne gre brez SiSQ Daily časopisa, kjer so zbrani tweet-i SiSQ twitter uporabnika in tistih, ki jim sledim.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.