Kako narediti Android aplikacijo?

This post is also available in: English

Prihodnost so poleg spletnih aplikacij vedno bolj tudi mobilne aplikacije.  Za  Android ponuja Google 2 programa, s katerima lahko programiramo in ustvarimo androidski program;

Android SDK in App Inventor beta. Za oba programa je veliko vodičev in nasvetov glede izdelave aplikacije pa naj gre za igro, kvize do izobraževalnih vsebin. Naj vas vodi domišljija!

Noben program ni namenjen popolnemu začetniku, je pa App Inventor primeren za tiste, ki bi se radi preizkusili v programiranju za Android telefone.

Trenutno je potrebno poslati prošnjo za dostop, kot je to že običajno za Google programe, traja pa lahko več kot mesec, da odobrijo prošnjo.

App Inventor

Predvsem za osebno rabo, osnovno znanje programiranja je zadostno, emulator telefona, nekontabilnost z Android Marketom in tehnične omejitve programa.

Prenos vodiči

Android SDK

Za profesionalno rabo,potrebno je dobro programersko znanje, ni tehničnih omejitev in kontabilnost z Android Marketom.

Prenos

Programiranje za Android telefone je še kako resno in lotiti se tega je dobra poteza, saj v zadnjem času prodaja Android telefonov prehiteva iPhone.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.