FB: Kdaj smo najbolj aktivni v tem socialnem omrežju

Kateri dan in ob kateri uri smo najbolj aktivni na Facebook-u? Je to med vikendi ali med delovnim tednom?

Film The Social Network so začeli končno prikazovati tudi pri nas. V prvih tednih je zaslužil že preko 100 milijonov $ ( stroški so bili 50 mio $, kar pomeni da že krepko nosi dobiček).

Prejšnji teden je Vitrue predstavil svojo 3-letno študijo o najbolj aktivnih dnevih in urah na FB. Kot je bilo za pričakovati, so FB uporabniki najbolj aktivni med delovnim tednom, urne špice pa so 11., 15. in 20 ura. 

Najbolj aktiven čas je sreda ob 15. uri. Najmanj aktiven dan je nedelja.

Kar pravzaprav ni nič nenavadnega, saj sovpada s časom uporabe interneta. Kljub temu, da je 15. ura najbolj aktivna, pa največ komentarjev na FB status dobijo jutranje objave.

In koliko je to pomembno za marketing in vse, ki oglašujejo ali so kako drugače poslovno prisotni na FB?

Dobro je vedeti za top ure, a če bi vsi objavljali le v najbolj obleganih urah, bi bilo vsega preveč in učinek bi bil manjši ali pa ga celo sploh ne bi bilo. Treba je doseči neko ravnovesje med objavami v top časih in med objavami ob drugih časih.

FB pridobiva nove in nove uporabnike. Menim, da je veliko med njimi povratnikov, ki so nekoč že izbrisali profil, a so se vrnili zaradi “pritiska” svojih prijateljev, mnogi pa hočejo izbrisati svoj FB profil, kar dokazuje moj še vedno zelo iskan in bran prispevek Brisanje profila v 5 korakih .

Da se vrnem filmu Socialno omrežje; gre za prvi pravi geek film in je že zaradi tega vreden ogleda vsem geek-om in ostalim IT navdušencem. Več o filmu si lahko preberete v mojem prispevku Socialno omrežje: film, ki ga Facebook ne mara . Gremo v kino!

P.S.: Za igro glavnega junaka mnogi namigujejo, da diši po oskarju.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.