Kar daš gor, ostane gor za vedno

Kako je naslovni stavek resničen vedno znova spoznava popularna hrvaška pevka Severina.Njen domači pornič iz leta 2002 je te dni znova izjemno iskan na internetu.

Video je posnet z njeno domačo Sony kamero, kaže pa seks med Severino in njenim takratnim ljubimcem. Čez 2 leti je posnetek prišel v roke hrvaškemu spletnemu portalu, ki je to seveda z veseljem objavil. Tisto leto je bil to najbolj zaželen in iskan posnetek v celi bivši Jugoslaviji in širše.

Spomnim se tudi kar naenkrat povečanih zahtev za inštalacijo video kodeka s strani uporabnikov v podjetju  in  bolj ali manj neposrečenih razlogov,  zakaj nujno potrebujejo ta kodek. No,  po nekaj izmikanjih so vsi priznali, da je pravi razlog Seva in njeno poskakovanje.

Prepoved objave na Hrvaškem

Kasneje je pevka sodno preganjala hrvaški spletni portal, imenovala svoj 11 minutni video avtorsko delo in dosegla sodno prepoved prikazovanja na hrvaških spletnih straneh.  Seveda so filmčki zaokrožili po drugih spletnih kanalih in tujih strežnikih. Tako da ta prepoved ni kaj zajezila ogledov, ne morem pa se znebiti vtisa in tudi drugi ne, da je to pravzaprav sama plasirala v javnost.

Takrat je to dobro izkoristila v svoj prid in njena zvezda je ni več zahajala, ampak je začela še bolj sijati.  A je mogoče razlog ponovne popularnosti posnetka ponovno dvig obledele zvezde?

Povezave do posnetka

Obstaja kar nekaj povezav do filmčka, do njega pridete že, če v iskalnik vpišete Severinin pornič, nahaja se npr. na youporn.com in še marsikje drugje. Vse povezave imajo te dni okoli 1000 dnevnih obiskov in ogledov.

vir: http://worcester.indymedia.org

Premisli, preden objaviš

Severinin primer znova dokazuje, da je težko ohraniti zasebnost, potem, ko je ta razkrita na internetu in da je težko preprečiti širjenje vsebine naprej.

Kar daš gor, ostane gor na internetu. Zato dvakrat premisli, preden objaviš predvsem na socialnih mrežah kot so Facebook, Twitter, Netlog, Genspot …

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.