Facebook umaknil zadnje spremembe v varnosti osebnih podatkov

Facebook je umaknil zadnje spremembe v profilu, tako da aplikacije in druge spletne strani, kjer se prijavljamo s svojim FB računom nimajo samodejnega dostopa do našega hišnega naslova in telefonske številke.

Kot sem predvidevala, je bil tako množičen odpor do te spremembe, da so morali popustiti in nastaviti prejšnje stanje varnostne politike. Podrobneje sem to spremembo opisala v prejšnjem prispevku Facebook ponovno spreminja varnostne nastavitve .

Zakaj so sploh to omogočili?

Da bi nam olajšali prijavo na prodajnih spletnih straneh in nam ne bi bilo potrebno dodatno vpisovati teh podatkov pri prijavi. Res, da je to zelo praktično, a preveč lahko je to možno izrabi v nedobre namene.  Če bi Facebook resno preveril vsako aplikacijo in spletno stran, kjer uporabljajo njihov API, potem ne vidim problema, tako pa to možnost nikakor nočem izkoristiti.

A Facebook obljublja, da ne bo odnehal in nam ponudil malce drugačno rešitev. Bomo videli, če bo tudi koristna in resnično varna.

Varna uporabnost mora biti na prvem mestu.

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.