Kako odstraniti vse naenkrat s Facebook zida?

Kot vidim po ključnih besedah, s katerimi pridete na ta blog preko iskalnikov, si veliko med vami želi, da bi lahko s klikom pobrisali celotno zgodovino svojega Facebook zida.

FB omogoča brisanje le posamičnega statusa, povezave, slike itd., ne pa celotne vsebine zida. Ni jim v interesu, da bi izginila vsa vsebina, saj bi brez nje težko tako dobro tržili za oglase.

Firefox iMacros

Na spletu se najde veliko rešitev za razne probleme in tudi za ta problem. Z uporabo Firefox dodatka iMacros se da sprogramirat čuda, v tem primeru sprogramirati tako, da se avtomatizira brisanje objav na Facebook zidu. Ker FB ne želi brisanja celotne vsebine naenkrat, nenehnno išče in odkriva nove kode ter jih z veseljem blokira.

Kroži veliko variant, ena od njih zna brisati vsa članstva v skupinah. Če je uporabnik zelo aktiven že vrsto let, potem bi izvajanje te skripte trajalo kar nekaj časa, med tem pa bi Facebook zaznal prepovedano početje. Lahko blokira IP naslova uporabnika do FB, saj smatra to kot vdor v svojo platformo in blokira FB račun. Zato ne priporočam izvajanje teh skript, sploh pa ne prepogosto. Po spremembi kode v FB platformi decembra lani, trenutno skripte, ki so dosegljive na spletu, ne delujejo do nadaljnega.

Preprostejša rešitev

Obstaja bolj enostavna rešitev, kako se znebiti vsebine na svojem FB zidu in ni v nasprotju s FB politiko. Deaktivacija FB računa in nato ponovna aktivacija pobriše zid, ne pa tudi ostale vsebine kot so foto albumi, prijatelji itd.

V dokaz, kako Facebook sovraži izvajanje teh skript in podobnih dejanj, je tudi to, da so lani takoj po uspehu spletne storitve Suicide Machine, blokirali dostop s in do FB. Samomorilski stroj je omogočal enostavno in zabavno odstranitev družbenega življenja in družbenega omrežja Facebook, Twitter, MySpace in LinkedIn. FB se to sploh ni zdelo zabavno.

Primer iMacros skripte

Makro za odstranitev priljubljenih FBstrani (fan pages) . V makro je potrebno vstaviti alsten userid:

VERSION BUILD=6240709 RECORDER=FX
TAB T=1
SET !ERRORIGNORE YES
SET !TIMEOUT 10
URL GOTO=http://www.facebook.com/profile.php?v=info&ref=nf&id=USERID
WAIT SECONDS=1
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=HREF:/social_graph.php?node_id=USERID&filter=fanned
WAIT SECONDS=3
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=CLASS:UIObjectListing_Title
WAIT SECONDS=1
TAG POS=1 TYPE=A ATTR=TXT:RemoveMefromFans
WAIT SECONDS=1

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

3 Replies to “Kako odstraniti vse naenkrat s Facebook zida?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.