Kako prevzeti nadzor nad ekrani na Times Square NY?

Dovolj je, da imamo iPhone 4, oddajnik in sprejemnik. Ko se približaš s sprejemnikom reklamnemu ekranu, se pokaže video, ki se predvaja na tem iPhone-u. Krasna demo prezentacija na Youtube s strani uporabnika BITcrash44. Super bi bilo imeti takšno napravo.

Internetna prevara

Kot pri vseh viralnih filmčkih, se je potrebno tudi pri tem vprašati ali je resničen ali ne. Žal je le odlično zamišljena in izvedena video prevara z dobrimi efekti.

Prvi sum je bil pri 0:58, ko se je na 4-delnem reklamnem panoju pojavila slika na vseh 4 ekranih hkrati. To pa ne gre kar tako.  Kmalu po ogledu videa in razmišljanja ali je resničen ali ne, pa pride tvit graha Cluley-a iz Sophosa, ki potrdi moje sume.
Kot prvo so oddajnik priključili na iPhone 4 preko vhoda za slušalke, kar pomeni, da tam ne more biti video izhod. Pa še drugi čudež, da sprejemnik deluje brez potrebnega napajanja z energijo.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.