Z enim tvitom zaslužil milijone

Kdo pravi, da se s tvitanjem ne da zaslužiti? 50 Cent zagotovo ne.

Znane osebe lahko vplivajo na trende v potrošnji in populariziranju blagovnih znamk. 50 Cent je znan ne le kot glasbenik in snifanju kokaina pred koncerti ( se spomnite Zagreba? ) , ampak tudi kot dober poslovnež.

Tvit vreden milijonov

In kako je le z enim tvitom v enem dnevu zaslužil 8,7 milijonov $ ? Lanskega novembra je postal ponosen so-lastnik H&H Imports s 30 milijoni delnic v v takratni vrednosti 750.00 $. Januarja letos je narasla vrednost delnice iz 5 centov na 10 centov, zato je svetoval vsem, ki mu sledijo na Twitter-ju,  sledi pa mu že preko 4 milijonov tviterašev; Charli Sheen ne bo to nikoli dosegel, saj je zdaj dosegel le nekaj čez 2 milijona in kaj veliko ne bo več naraslo ( je pa res, da je najhitreje prišel do prvega milijona sledilcev na twitterju).

50 Cent je v svojem tvitu napisal, da lahko povečajo svoje premoženje z nakupom teh delnic. Veliko med njimi je sledilo temu nasvetu, saj so tisti dan kupili delnice v vrednosti 50 milijonov dolarjev, cena delnice na borzi pa se je dvignila iz 10 centov na kar 39 centov.
Tako je 50 Cent zaslužil 8,7 mio $ v enem dnevu z enim tvitom.

Tisti vikend je objavil še 4 tvite glede dobre investicije in povzročil še večjo vrednost delnice. Ti tviti danes niso več vidni,  po nasvetu odvetnikov jih je rajšiodstranil, SEC je preučil njegov primer, a ni bilo nič nezakonitega, saj ni prodal svojih delnic.  So se pa v SEC zagotovo zamislili, saj smo lahko videli, kakšne premike lahko povzroči uporaba družbenih medijev kot je Twitter.

H&H Imports je podjetje, ki ima v lasti TV Goods. Ta se ukvarja z info-reklamiranjem kot se npr. pri nas Studio Moderna s Top Shop in najbolj znanima info reklamama za Dormeo in Kozmodisk. Pogled na tabelo premikanja vrednosti delnice na sliki  se vidi, da je kasneje vrednost še narasla in dosegla vrh 17. februarja z vrednostjo 1,68 $. Trenutno vrednost pada, a je še vedno krepko višja kot pa pred 50Cent tviti, danes bo ob odprtju borze vrednost 0,70 $. Če vemo, da je 50 Cent kupil delnice po vrednosti 0,04 $, potem si lahko hitro izračunate, koliko je danes vredna njegova naložba.

HNHI nihanje vrednosti delnice

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.