Digsby pod okrilje Tagged

This post is also available in: English

Have you’ve been Tagged? Digsby je vsekakor bil. Tagged,  socialno omrežje iz San Francisca,  je kupilo majhno podjetje dotSyntax, ki stoji za odličnim programom Digsby.

Selitev v San Francisco

digsbyTako se je še eno uspešno majhno podjetje odločilo za selitev v pravo gnečo tehnoloških podjetij v San Franciscu. Obljubljajo, da bodo po prodaji stvari šle le na bolje za vse; Digsby ostaja samostojen izdelek za IM in kot poštni ter družabni klient. Največja odlika je njegova zmožnost istočasnega dosega več računov za MSN, Twitter, Facebook, Gmail, Yahoo mail …. Hkrati so sedaj umaknili sporne aplikacije, ki so nas “razveselile” pri novih namestitvah programa ( razni toolbar-i in druge aplikacije). Več v Digsby:vse na enem mestu .

Sem pa vesela za vseh 7 zaposlenih, ki so ustvarili tako dobro in priljubljeno aplikacijo, hkrati pa jo obdržali brezplačno za nas uporabnike, saj so si zaslužili večji prihodek kot nagrado za opravljeno delo. Prav gotovo tako meni vseh njihovih 3 milijonov uporabnikov.

Prihodnost

Trenutno še niso dogovorili dolgoročnih planov za Digsby, tako da smo glede tega lahko malo v skrbeh, saj po izkušnjah sodeč, se nato izdelek izgubi v drugem programu, v tega obstoječega pa se ne vlaga več truda. Običajno gre le za prenos znanja in integracijo v program kupca.

 

Nekaj o Tagged

Družabno omrežje s kar 100 milijoni uporabnikov usmerjeno v odkrivanje nove družbe, oseb. V Facebook dobi se jim nekako uspe obdržati ne le na površju, ampak celo rastejo, kar dokazujejo tudi z nakupi podjetij. S Tagged lahko mimogrede spoznamo nove ljudi med igranjem družabnih igric, preko priporočil prijateljev,z iskanjem med profili in po interesnih skupinah. Najprej je bilo socialno omrežje namenjeno le najstnikom do 18 leta, potem pa so leta 2006 spremenili pravila, tako da se lahko danes vsakdo priključi. Je pa Tagged žal znan še po drugi plati; po množici nezaželene pošte – spam in razširjanju škodljive kode ter izkoriščanju dostopa do uporabnikovih stikov za razširjanje povabil. Če ta nakup pomeni tudi izboljšanje varnosti omrežja Tagged, potem le tako naprej.

Upam, da bo Digsby še kar nekaj časa med nami, saj ga uporabljam že nekaj let.

 

 

Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.