Trik za boljši pevski talent

Kaj je auto tune in njegova uporaba ter predstavitev iphone aplikacije za izboljšanje audio posnetka. Se uporablja auto tune v vseh tv oddajah, ki iščejo talente? Kaj pa v Slovenija ima talent? Bi potreboval auto tune pevec pri Fešta band? Brezplačna iPhone aplikacija Sing Perfect Studio nudi auto tune za popravljanje audio posnetkov.

Vsak  izmed nas si je kdaj zaželel postati slavni pevec oz. pevka. Tudi jaz seveda, a ko je bog (ali pa kdo drug) delil pevski talent, mene ni bilo v tej vrsti. Zdaj pa so na voljo auto tune aplikacije, ki lahko tako zmanipulirajo glas, da na koncu izpade kot dobro petje. Celo govore politikov se da spremeniti v plesne ritme .

Aha!  Je mogoče čas, da se prijavim na #sit ( Slovenija ima talent )? Da postanem slavna kot Susan Boyle ? Ali pa bo potrebno najti kak drug ne-peveski talent, kot ga ima npr. Hayashi ?

 

Auto tune

Auto tune aplikacije lahko samodejno popravijo vsak zvočni posnetek, da zveni super. Popraviti znajo melodijo, jakost zvoka, vibracije in nastaviti pravi čas, da zveni skoraj tako dobro kot pri profesionalnem pevcu. Prvič je program za popravljanje glasu predstavil leta 1997  Antares Audio Technologies in ga imenoval Auto tune. Danes je auto tune uveljavljen izraz za popravljanje glasu.

Za matematike; aplikacija uporablja matematično formulo avtokorelacije.

Prvi glasbeni hit, ki je uporabil auto tune je bil Believe pevke Cher; postal je eden najbolj prodajanih singlov vseh časov. Večina pop glasbenikov sedaj uporablja auto tune tako zelo, da bomo kmalu začeli iskati nepopravljene glasove kot bisere. V prihodnosti bodo verjetno na CD ovitkih ali pri mp3-jih začeli poudarjali  no auto-tune use kot posebni bonus.

Se spomnite viralnega video posnetka Charlie Bit Me, kjer Charlie, ki je šele dobil svoje prve zobke krize in ne izpusti prst svojega komaj kaj starešega bratca iz svojih ust? Z uporabo auto tune je nastalo tole

 

Lanski auto tune škandal v raznih tv talentih

Lani se je razkrilo, da TV oddaje, ki iščejo talente v Angliji in Ameriki, vse po vrsti uporabljajo auto tune, še posebej tam, kjer ima pri oddajah prste zraven Simon Cowell. Producenti oddaj so priznali uporabo, a le za malenkostne popravke pri predposnetih avdicijah, da pa se je žirija vedno odločala na podlagi živega nastopa.

Mirror je raziskoval dalje in odkril, da se auto tune ni uporabljal le pri avdicijah, ampak tudi v nadaljevanju pri nastopih v živo. Najbolj na udaru je bil angleška TV oddaja  X Factor Simon Cowella. Priče trdijo, da so morali  nekaterim izboljšati glas, druge pa so morali prirediti tako, da so zveneli razglašeno. Grobo rečeno, če jim nekdo ni bil všeč, so pač “pokvarili” njegov glas z auto tune.

 

iPhone aplikacija Sing Perfect Studio

 

Brezplačna iPhone aplikacija Sing Perfect Studio ne glede na to, kako slabo pojem, program samodejno popravi zvočni posnetek, da zvenim super. Popraviti zna melodijo, jakost zvoka, vibracije in timing, da zveni tako dobro kot pri kakšnem popularnem pevcu/pevki.

Za večji izziv aplikacija ocenjuje našo izvedbo in beleži rezultate. Na ta način lahko spremljamo svoj osebni napredek oz. če sploh je napredek. Lahko se poigramo s hitrostjo posnetka, kreiramo solo, duete ali skupinsko petje.

prenos iPhone Sing Perfect Studio

Kot zanimivost; aplikacija še ni dosegljiva v Ameriki, le v Veliki Britaniji, Evropi in Avstraliji. Trenutna verzija je 1.2 .

 

Slovenija ima talent

Nocoj se predstavlja na POP tv sit tudi Fešta band oz. kot jih veliko pozna pod drugim imenom Velenjski trubači.  Fantje so pridno vadili in se odločili, da so pripravljeni osvojiti Beograd. Posnetek je iz njihove garažne vaje, a to je le delček vzdušja, ki ga znajo ustvariti, kadar igrajo.

 

Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.