Čas za nakup IT podjetij

Ta teden je očitno čas za nakup drugih IT podjetij. Najprej Sophos objavi nakup Astaro podjetja, nato se veliki skoraj stepejo za Skype, ki se je ponovno prodajal, zmagovalec pa je postal Microsoft.

SAN FRANCISCO, CA - MAY 10:  A Microsoft and S...
Image by Getty Images via @daylife

Sophos + Astaro

Sophosov nakup je šel bolj neopazno mimo, z nakupom pa so posegli v IT varnostno infrastrukturo, saj želijo ponuditi kompletno zaščito uporabnikom in podatkom kjerkoli so, brez kompliciranih nastavitev. Zanimanje za multifunkcijske varnostne naprave narašča, saj želijo podjetja izboljšati varnost. Jan Hichert, Astaro: “Skupaj bomo ponudili strankam možnost izvajanje dosledne varnosti, spletno in aplikativno kontrolo ne glede na to, ali se uporabnik nahaja znotraj omrežja podjetja ali ne.”

Rešitve se lahko uporabijo na katerikoli način; preko programske opreme, virtualne ali fizične naprave. Preko storitev računalništva v oblakih in podprto z varnostnimi posodobitvami s Sophos Live Protection omogoča visoko zmogljivo zaščito v resničnem času za končne uporabnike, ne glede na to kje so. Podrobneje na Sophos spletni strani

Sophos mobilna zaščita

S poplavo virusov za Max so postali bolj aktivni tudi na področju zaščite Apple izdelkov. Za Mac domače uporabnike ponujajo celo brezplačno Sophos Anti-virus for Mac Home Editon . Za iPhone/iPAd je zanimiva brezplačna aplikacija Sophos Security Threat Monitor , kjer lahko spremljamo kje po svetu se pojavljajo virusi, črvi, trojanci in ostali malware.

Ste vedeli, da je Sophos edini, ki mu je Apple odobril aplikacijo za zaščito iPhone?  Produkt Sophos Mobile Control je na voljo za iPhone/iPad, Android in Windows Mobile pametne telefone.

Skype

Microsoftov nakup Skype pa je prav nasprotno, zelo odmevalo, ne le zato, ker so prehiteli med drugimi tudi Google, ampak zato, ker so se začela ugibanja, kakšne spremembe bo to prineslo. In globalne spremembe zaradi tega prav zagotovo bodo. A malce bo še potrebno počakati, da bomo videli, v katero smer bodo šle spremembe?

 

 

 

Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.