Noč raziskovalcev 2011

This post is also available in: English

Projekt Noč raziskovalcev 2011 se dogaja 23. septembra 2011 in želi predstaviti mladim in ostalim poklic znastvenika, raziskovalca in povečati zanimanje za znanost. Z zabavnimi prikazi znanosti se želi povečati zanimanje za znastvene poklice, saj jih nam primanjkuje. Slovenija potrebuje več znanstvenikov!

Osrednji dogodek se bo odvijal čez nekaj ur na Prešernovem trgu v Ljubljani med 18:00 in 22:00 uro – za vse nas, ki ne bomo v Ljubljani pa bo možnost ogleda v živo preko spletne strani zaznanost.si

Ostale današnje lokacije:

  • Inštitut Jožef Å tefan
  • Krajinski park Ljubljansko barje
  • A.V.A. Ljubljana
  • Hiša eksperimentov Ljubljana
  • Termoelektrarna – toplarna Ljubljana
  • Kulutrni center Novo mesto

Več o projektu in podrobnejši program na zaznanost.si 

Vsebina: eksperimenti, demonstracije, animacije, šola nore kemije, didaktične računalniške igre, robotika, minerali, odkrivanje zakladov zelenega zmaja, kubus, pulzirajoča hiša, delavnica bodi varen na internetu, prihodnost socialnih medijev …

Hkrati bo danes na Prešernovem trgu tudi uradno praznovanje 20-letnice interneta v Sloveniji ( junija je minilo 20 let).

 

Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.