Imate rezervno kopijo vsebine svojega telefona?

This post is also available in: English

The Micro-USB interface is a new standard char...
Image via Wikipedia

Kot pri raznoraznih tipih računalnikov, je tudi pri pametnih telefonih pomembno, da si delamo varnostno kopijo vsebine, da nam ne bo kasneje, ko strojna oprema zataji, še kako žal. Za naprave z Androidom priporočam uporabo Android Sync Manager Wifi.

Pod vsebino telefona mislim na imenik kontaktov, multimedija (fotografije in video), SMS sporočila, URL zaznamki, vsebina internega in eksternega spomina (SD kartice), nastavitve sistema.

Uporabniki Samusng Android-nih naprav se prav gotovo strinjate z mano, da Samsung Kies ni prav posrečena aplikacija. Enkrat dela povezava računalnika s telefonom preko USB kabla, drugič ne.

Android Sync Manager

Za vse, ki ne morete rešiti problema povezave s Kies ali pa vam je prepočasen, priporočam Android Sync Manager Wifi.  Za brezskrbno uporabo telefona, ne da bi bili v strahu, da bomo izgubili kakšne podatke s telefona omogoča avtomatično sinhronizacijo željenih podatkov direktno v Outlook, če ga uporabljate. Najpomembnejši so prav gotovo kontakti, saj kdo še ima danes v glavi cel kup telefonskih številk, pa tudi kakšne fotografije in video posnetek znajo biti dragocen in prijeten spomin.

Poleg backup-a ( varnostne kopije celotne vsebine telefona) zna narediti seveda še restore (povrnitev vsebine).

Hkrati ponudi odličen info o stanju notranjega in zunanjega prostora na SD kartici. Lepo se vidi koliko zasedejo fotografije (količinsko in procentno), video, aplikacije, glasba in dokumenti.

Namestitev

Android Sync Manager Wifi je potrebno namestiti na računalnik, dbo se na njihovi spletni strani Mobile Action, Android Sync Manager Agent-a pa najhitreje kar preko Android Market-a. Povezava je zaščitena z unikatnim dolgim številom, uredi se lahko avtomatična sinhronizacija, kadar sta telefon in računalnik v istem omrežju.

Å e opozorilo

Povezava med telefonom in računalnikom deluje le, če sta v istem omrežju.

 

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

One Reply to “Imate rezervno kopijo vsebine svojega telefona?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.