SloSPUG – Slovenian SharePoint Users Group

Jupi, pa smo dočakali tudi v Sloveniji svojo SharePoint skupino za uporabnike. V torek, 6. decembra je bilo prvo srečanje, ki se ga žal sama nisem mogla udeležiti, po najavljenih predavanjih in slikah sodeč, pa je bilo 1. srečanje uporabnikov SharePoint-a uspešno. 

Namen skupine je spoznavanje, druženje, izmenjava nasvetov in trikov, deljenje izkušenj in širjenje znanja o SharePoint izdelkih in tehnologijah. dobrodošli so vsi, ki uporabljajo Microsoft SharePoint oz. bi ga radi bolje spoznali.

Na voljo je že koledar za naslednja srečanja:

  • 7. februarja 2012
  • 3. aprila 2012
  • NTK – Srečanje vseh skupnosti

Kot skupnost potrebuje skupina še spletno stran (seveda gostujočo na SharePoint serverju), FB stran že obstaja. Namig ustanoviteljem, da je možno brezplačno gostovanje za SharePoint Users Group kot Community Site na TheSUG.org .  Poleg srečanj skupnosti uporabnikov, so po svetu popularne še SharePoint Saturday in SharePoint Pint, srečanja pa potekajo v živo ali preko spleta.

Na Hrvaškem deluje podobna skupina že 2 leti, prezentacije z njihovih srečanj je možno dobiti na Microsoft Community Hrvatska sekcija SharePoint  gonilna sila skupnosti pa je tudi nam v Sloveniji dobro poznan Toni Frankola. V Sloveniji bosta gonilni sili skupine Robi Vončina in Uroš Žunič iz Kompas Xnet.

Facebook stran skupine uporabnikov: SloSPUG

 

 

Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.