Nagradni natečaj M:AppFest 2012

Izdelovanje mobilnih aplikacij je trenutno najbolj vroča stvar pri programerjih v Sloveniji in seveda tudi drugod po svetu. Vedno več slovenskih programerskih hiš in posameznikov se osredotočajo le še na mobilno področje, saj tu ni tako odločilna velikost podjetja in denar, ampak je odločilna dobra ideja in dobro narejena ter všečna aplikacija, poleg tega pa je tu trg neomejen.

Dober pokazatelj uspešne poti, kako lahko iz malega zraste veliko, je danes že razvpiti Outfit7 s Talking Tom in ostalimi govorečimi živalmi. O njih vedo danes po zaslugi objave lestvice Slovenskih milijonarjev tudi tisti, ki nimajo pametnih mobilnih telefonov ali tablic.

Telekom Slovenije oz. Mobitel se pridružuje marketom, ki rastejo kot gobe po dežju, s svojim M:Market ; ponujal bo tako plačljive kot brezplačne aplikacije, namenjene pa predvsem slovenskemu trgu.

Nagradni natečaj

Da bodo lahko ponudili kvaliteten izbor mobilnih aplikacij made in slovenia, razpisujejo nagradni natečaj za nove ali že obstoječe Android aplikacije; rok za oddajo aplikacije je 11. marec 2012 .

Ker želijo dolgoročen obstoj svojega marketa, so v sodelovanju z Zavodom Hekovnik ponudili še možnost obiska brezplačnih delavnic na temo razvoja mobilnih aplikacij, postavitve startup-a, preverjanje samih idej in strategij promocije. Za prijavo na te delavnice je le še nekaj dni časa; do 8. januarja 2012 se je potrebno prijaviti. Udeležba na teh delavnicah ni pogoj za sodelovanje na natečaju.

Glavne nagrade so mamljive, saj se potuje na izobraževanje v Silicijevo dolino, kar ni kar tako, poleg mnenja strokovne komisije pa bo pomembna tudi priljubljenost aplikacije.Prav premijske aplikacije in aplikacije, ki uporabljajo Mobitelov API vmesnik za zaračunavanje, pa bodo imele največjo težo pri ocenjevanju strokovne žirije in promociji.

Več v novici za medije na Telekomovi strani , Facebook skupini M:Razvijalci  in seveda v Tehniku .

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.