Presenečenje na letalu Finnair

Finnair Plus is Finnair's frequent flyer programme

Letalsko podjetje redno prijetno preseneča svoje potnike in privablja nove tudi preko družbenih omrežij. Kaj sledi naslednjič?


Mnogo držav praznuje svojo neodvisnost z dnevom republike, tudi mi smo v prejšnji državi praznovali dan republike konec novembra. V Indiji v spomin na razglasitev neodvisnosti na 26. januar praznujejo dan republike z vojaško parado v New Delhiju, kot gosta pa vsako leto povabijo tujega državnika partnerske države. Letos je ta čast doletela tajskega premierja.  Nimajo pa le velike vojaške parade, ampak potekajo različna praznovanja po celi Indiji.

Viralni video plesoče letalske ekipe

V čast velikega indijskega državnega praznika so pri Finnair Flight pripravili pravo plesno presenečenje za vse svoje potnike, ki so na tisti dan prileteli v New Delhi. Kot so sami zapisali na Youtube, so hoteli svojim potnikom dati malo Bollywood vzdušja. In uspelo jim je! V manj kot tednu dni po objavi filmčka,  je bilo le na youtube preko 3 milijona ogleda.

Vsa posadka na letalu je zaplesala indijski ples. Finci so tako izkazali veliko čast Indiji.

Angry Birds

A to ni prvo zabavno presenečenje za potnike Finnair. Lansko jesen so pripravili skupaj v sodelovanju s še enim uspešnim finskim izdelkom Angry Birds nagradno igro, ena od nagrad pa je bila tudi letalska karta do Singaporja, hkrati pa so polepili svoje letalo Finnair A340 s slavnimi junaki Angry Birds. Z nagradno igro, prisotno na vseh pomembnih družbenih omrežjih, so promovirali svojo novo letalsko linijo Helsinki – Singapore.

Finnair dokazuje, da je uporaba družbenih medijev lahko zabavna za vse in uspešna za njihovo poslovanje. Da vedo kaj je viralni marketing in kako narediti dober viralen video so že dokazali.

Om Shanti Om
Image via Wikipedia

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.