Kako postaneš YouTube zvezda ali Sophia Grace & Rosie osvajata naša srca

Imamo glasbene zvezde, filmske zvezde,  TV zvezde itd. Sedaj imamo še internetne zvezde, YouTube zvezde itd.  Kako postaneš YouTube zvezda? Z enim samim video posnetkom imaš preko milijon obiskov, malce tistega nekaj več (karizmo) in postaneš svetovna zvezda.

Tako kot pri reklamah najbolj vžgejo seks, živali in otroci, še posebej pojoči otroci. Trenutno najbolj vroči YouTube zvezdi sta pravgotovo Sophia Grace in Rosie iz Velike Britanije. Jeseni 2011 sta starša Sophie grace objavila video, kjer poje s svojim neverjetnim glasom glasbeni hit Nicki Minaj #Super Bass”. In običajno se z objavo zgodba tudi konča, a ne v tem primeru.

 

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12:  Sophia Grace (...
Image by Getty Images via @daylife

EllenShow odkriva internetne zvezde

English: Ellen DeGeneres, Los Angeles, CA on O...
Image via Wikipedia

Kdo drug kot Ellen je odkrila mala draguljčka, ju predstavila TV kameram v svoji oddaji Ellen Show in popularnost je bila neizogibna.  Ellen Show ekipa je že kmalu odkrila prednosti družbenih omrežij in jih s pridom izkorišča kot interaktiven medij za še boljši stik s svojim TV občinstvom, hkrati pa predstavlja novosti na tem področju in išče nove zanimive vsebine za svojo oddajo prav s pomočjo družbenih omrežij. Tako ni zaman ena najbolj gledanih TV oddaj v Ameriki. Tudi 2Cellos sta prvi tv nastop po uspehu na YouTube imela prav v Ellen Show. Ste spomnite odlične izvedbe Michael Jacksonove pesmi Smooth Criminal v izvedbi Sulića in Hauserja?

Sophia Grace & Rosie

Nazaj k Sophia Grace in Rosie. Namesto enega nastopa na Ellen Show sta s svojo karizmo postali redni gostji oddaje in celo dopisnici s podelitve nagrad. Bili sta na rdeči preprogi Ameriških glasbenih nagrad in sedaj pe na Grammyih, spoznali pa sta cel kup svojih glasbenih idolov, seveda tudi Nicki Minaj. Super pevski talent Sophia Grace ima 8 let, poleg nje pa je vedno še njena sestrična Rosie, ki ima le 5 let, pa čeprav sama ne poje.

Uganete koliko klikov je bilo od objave 19.9.2011 do februarja 2012?  2,3 milijona ali pa glede na popularnost celo 6 milijonov? Skromno mišljenje, saj je že preko 31 milijonov ogledov samo na tem YouTube posnetku, če pa bi prišteli še YouTube oglede nastopa na Ellen Show ( tudi preko 30 milijonov)  in gledanje na TV, je ta cifra še veliko višja.

slavni prvi posnetek

Sophia Grace & Rosie “Rolling in the deep” od Adele

Sophia Grace & Rosie interju z Ellen

Sophia Grace and Rosie Hit The Red Carpet at AMA 

Sophia Grace & Roise goes to Grammys

Sophia Grace & Rosie Rap!

Sophia Grace & Rosie se zabavata med reklamami pri Ellen

Sophia Grace & Rosie spoznata Rihanna

Neobremenjeni deklici osvajata srca ne le s svojim pevskim talentom, saj je takih otrok veliko, ampak jima daje tisto nekaj več, da postaneš zvezda, njuni prisrčni odgovori z ljubkim angleškim naglasom in pristnim veseljem, ko spoznata ali srečata svoje glasbene idole ter skakanjem od veselja, kadar dobita kakšno darilo, veselje je enako ob velikem ali malem darilu.

Uradni YouTube kanal: Sophia Grace Brownlee

Uradni Twitter račun: PrincessSGB

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.