Angry Birds sedaj v vesolju

This post is also available in: English

Angry Birds so začeli raziskovati vesolje. Dolgo pričakovana nova igra iz serije jeznih ptičev finskega Rovio je na voljo za Android in Apple od 22. marca 2012 dalje.

Ko sem prvič slišala za Pigs in Space, sem se seveda najprej spomnila na priljubljeno tv oddajo iz moje mladosti Muppet Show in prav na njihovo serijo skečev imenovano Pigs in Space. Kot parodija na Star Trek in ostale takratne ZF nadaljevanke je bila posadka z vesoljske ladje Swinetrek zelo priljubljena, nastala pa je daljnega leta 1981.

Da se vrnemo nazaj v prihodnost; ker vladajo v vesolju čisto drugačni fizikalni zakoni kot na zemlji, je tudi igranje čisto drugačno. Vsak planet ima svojo gravitacijsko silo, paziti se je treba nulte točke G, kjer lahko odfrčite daleč stran.

Nekateri ptiči imajo poleg novih – vesoljskih preoblek še nove moči oz. dodali so nove ptiče – rojen je ledeni ptič. Zlata jajca še vedno prinašajo koristi za najditelje.

Na iOS je 95 stopenj, Android ima “le” 65 stopenj iger. Možno je igrati še v Windows okolju in na Mac-u

Angry Birds prinaša nove ovire za ptiče in znova jih bomo ure in ure preigravali. Zapomnite si: gravitacija je zakon!

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.