Grozi nam nov sporazum o svobodi interneta

This post is also available in: English

Pa ne že spet! Ameriška vlada in velike korporacije pritiskajo na ameriški parlament z novim sporazumom o omejevanju svobodnega interneta, ki bi jim omogočil vohunjenje po naših podatkih brez kakršnihkoli kazenskih posledic.

Ni jim uspelo s SOPA, PIPA, niti z ACTA, zdaj poiskušajo s CISPA ( Cyber Intelligence Sharing and Protection Act).

Kaj CISPA omogoča ?

ACTA Y U NO GTFO!?
ACTA Y U NO GTFO!? (Photo credit: ottodv)

Korporacijam dovoljuje zbiranje podatko o vseh naših aktivnostih na spletu, zbira vse naše podatke in gesla, ki jih lahko kadarkoli predajo ameriški vladi, ne da bi nas o tem morali obvestiti. Brez kakršnekoli pravne osnove lahko vlada zahteva naše podatke in sploh jih ne moremo tožiti za krištve privatnosti. Vnaprej so oprani vse krivde.

Sporazum dovoljuje ISP ( internetnim ponudnikom) in korporacijam, da v imenu zaščite interneta blokirajo promet ali vsebino npr. država se odloči, da blokira uradno spletno stran tv oddaje X-factor, ne da bi ji bilo potrebno povedati.

 

V boj s peticijo

Avaaz nas znova poziva v bolj proti omejevanju interneta (skoraj 700.000 že podpisalo peticijo) :
Save the internet from US

Zaustavimo CISPA!

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.