5 min slave za vsakogar

This post is also available in: English

Å e en način kako postati zvezda za 5 min mimogrede. Ne, ne gre še za en talent šov ali kakšno novo varianto resničnostnega šova komercialnih televizij ala kmetija, bar ali gostilna. Navodila za  5 min slave sledijo.

Navodila za 5 min slave

  1. izbrati prostor, kjer se zbira veliko ljudi
  2. obleci se kot zvezda
  3. 2 telesna stražarja
  4. 2 asistenta
  5. 2 lažna paparacija
  6.  kamerman z lažnih reporterjem
English: Times Square
English: Times Square (Photo credit: Wikipedia)

Po tem seznamu je Brett Cohen 27. julija 2012 izpeljal potegavščino s katero je veliko ljudi na ulicah New York nasedlo, da je velika zvezda. Eksperiment je dokazal, da danes ni potrebno imeti veliko kredibilnosti, da ti verjamejo oz. da bleferji uspevajo vsepovsod.

Ko jih je lažni novinar vprašal kaj vedo o Brettu, je bilo slišati veliko različnih odgovorov; od tega, da so slišali njegov prvi singl, da je bil super v filmu, ki pa se žal ne morejo spomniti naslova filma …  Ljudje si znajo v zadregi hitro izmisliti, da kaj vedo, čeprav nimajo pojma. Spiderman?!

Potek potegavščine

Oblekel se je kot prava zvezda, pri izstopu iz stavbe NBC studijov sta ga spremljala dva telesna čuvaja, pred tem pa so zunaj soudeleženci potegavščine pripravljali teren z govoricami, da bo zdaj, zdaj prišla ven velika zvezda Brett Cohen in da se splača počakati ter se slikati z njim. Seveda med množico niso manjkali lažni tv kamerman z novinarjem in lažni paparaciji.

Skupina je po prihodu Bretta iz stavbe nadaljevala pot po ulicah na Times Square, kjer se ob toplih poletnih nočeh seveda zbira veliko ljudi. Brett se je tako slikal s preko 300 ljudi, ki so bili še kako ponosni, da so se slikali s tako “veliko” zvezdo in mu celo sledili kamorkoli je šel. Konec videa pokaže ponovno realnost.  Ko ni več kamer, fotografov in telesnih čuvajev, ga zapusti tudi blišč slave in s tem množica fanov. Ostane sam in neopažen na ulici, ko oddide proti podzemni železnici.

No, pravzaprav je Brett postal viral video zvezda, saj je s preko 3 milijoni ogledov na youtube v nekaj dneh že postal viralni trend na spletu, tako da jim ni treba biti v zadregi, da so verjeli potegavščini, ampak lahko s ponosom pokažejo svojo fotografijo z njim.

Brett Cohen je drugače komedijant in vodi oddajo na nekem internetnem radiu.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.