Starši in otroci v zamenjani vlogi

Ne vem točno, kdo se je prvi spomil tega, a prav zabavno je gledat fotografije, kjer so zamenjane glave očetov in otrok. Ne samo zabavno, kar ne moreš jih nehat gledat in težko je izbrati, katera je najboljša. Najbolj znana je prav gotovo spletna stran ManBabies.com, ni pa to edina stran, tudi na Flickr se najde veliko slik.

Manbabies.com
Manbabies.com (Photo credit: pauliepaul)

Manbabies.com spletna stran je nastala leta 2008 po ogledu slike zamenjave glave med očetom in sinom. Do danes je ostala najbolj popularna spletna stran na to temo.

Že v prvih dveh mesecih delovanja so poslali ali pa je bilo narejeno preko 200 fotomontaž, večinoma z uporabo Adobe Photoshopa.

Obstajajo celo navodila za začetnike, kako se tega lotiti v Photoshopu , pcandweb.com je pripravil navodila in datoteko za hitrejšo obdelavo fotografije: How to Create Man-Babies in Photoshop

 

 

Tudi profi fotografi

Tema je zanimiva tudi profesionalnim fotografom. Projekta se je med drugim lotil nemški fotograf  Paul Ripke, ki se drugače ukvarja predvsem z reklamno fotografijo in predstavil svojo serijo staršev in otrok v zamenjani vlogi (ni pozabil še mamic)ter imel celo uspešno foto razstavo prav na to temo.

 

 

Povezave do fotografij z zamenjanimi vlogami:

http://www.paulripke.de/html/ausgabe.php?galid=60&kategorie=paulpeople&verzeichnis=people&Anfangsposition=7 

http://manbabies.com/popular

http://www.flickr.com/photos/nl/264897811/

http://www.flickr.com/photos/29231705@N07/

http://www.smosh.com/smosh-pit/photos/super-freaky-manbabies

http://www.holytaco.com/25-man-babies/

 

V tej pasji vročini paše tale poletna fotografija narejena v bazenu:

ManBabies.com - Dad?
GET MORE AT ManBabies.com!

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.