IPv6 srečanje in ISOC-ION konferenca 2012 v Ljubljani

158 of 365 - IPv6
IPv6 (Photo:Yogesh Mhatre)

Na 7. Slovenskem IPv6 srečanju in ISOC – ION konferenci 2012 v Ljubljani boste lahko izvedeli kako so drugi implementirali IPv6 in DNSSEC v svojem okolju.

Pohitite s prijavo, saj je le še nekaj mest prostih: 18. septembra se lahko vsak prijavi na brezplačno dvodnevno izobraževanje o IPv6, predprijave pa so bile možne že prej za ION povabljence in člane zavoda Go6.

Srečanje in konferenca bosta 18. in 19. oktobra 2012 v Tehnološkem parku Ljubljana Brdo.

Internet Society je neprofitna organizacija, ki skrbi za uveljavitev internetnih standardov kot odprto okolje in zagovarja prosto uporabo interneta v korist vseh nas. v sklopu The Deploy360 Programme organizairajo ION konference po celem svetu in na katerih razglabljajo o prihodnosti interneta strokovnjaki za IPV6 in DNSSEC.

Uspelo jim je pridobiti odlične tuje strokovnjake na področju IPv6, med drugim tudi enega od “očetov” Robert Hinden (Checkpoint), pridejo pa še:  Ron Broersma (US Navy/SPAWAR), John Jason Brzozowski (Comcast), Jason Fesler (Yahoo), Alain Fiocco (Cisco), Lee Howard (Time Warner Cable), Richard Jimmerson (ex AIRIN/ION), Pankraj Gupta (Shell), Irena Nikolova (Google), Aorin Hughes (6connect), Nathalie trenaman (RIPE NCC), Sander Steffan (RIPE), Andrew Yourtchenko (Cisco), Rainer Baeder (Fortinet),J ouni Korhonen (IETF)  in Martin J. Levy (Hurricane Electric).

Domači strokovnjaki – govorniki na srečanju bodo seveda Jan Žorž (Zavod go6), Ivan Pepeljnak (NIL Communications), mama slovenskega/jugoslovanskega interneta Borka Jerman Blažič, Marko Bonač (Arnes), Andrej Kos (LTFE), Marjan Turk

Ne bo samo teoretičnega pogovora kako vpeljati IPV6, ampak bodo zgoraj omenjeni strokovnjaki predstavili svoje izkušnje pri uvajanju IPv6 v dejansko okolje, kakšne tehnične in organizacijske izzive so se soočali. Predstavljene bodo najboljše prakse uvedbe in delovanja, kako so vpeljavali DNSSEC v različna okolja od ponudnikov interneta do podjetniškega okolja.

V Evropi je pravkar zmanjkalo novih IPv4 naslovov saj so načeli še zadnji paket rapoložljivih IP naslovov. In katera podjetja naj bi že imela vpeljan IPv6? Tista, ki se ukvarjajo s spletnimi storitvami npr. Amazon, Pinterest ….

Trenutno zadnja vpeljava v Sloveniji je razpoložljivost spletnega časopisa delo. si preko IPv6 naslova.

Prijava na dogodek

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.