Odprava težave z Buffalo Link Station Duo NAS napravo v domeni

This post is also available in: English

Odprava težave z Buffalo Link Station Duo SAN napravo v domeni

Buffalo Link Station duo SANZa hitro in poceni rešitev za manjkajoče prosto diskovje za datoteke v podjetju se lahko uporabi kar kakšen mali NAS (mrežni disk), sploh če ga uporablja le majhna skupina ljudi. V mojem primeru je to Buffalo Link Station Duo.

V uporabi je že kar nekaj let, a pred kratkim je ob menjavi poletnega časa malce “zabluzil”. Ob ponovi registraciji v domeno, kljub pravilnim nastavitvam ni bilo možno dostopati do map in datotek v skupni rabi.

Niti lokalni uporabniki, niti domenski uporabniki, čeprav je javilo, da je dostop do Active Directory v redu. Kaj šele, da bi ga prepoznal program Buffalo NAS Navigator 2.

Problem v domenskem kontrolerju

Problem je nastal zaradi tega, ker model Buffalo Link Station duo LS-W1.0TGL/R1-V3 ne podpira domenskega kontrolerja na MS Windows Server 2008 (R2), ampak je potreben DC na MS Windows Server 2003.  Pred kratkim smo namreč posodobili domenske kontrolerje. Na srečo se je še našel en star server z Windows 2003 verzijo, zato se je uredila prijava v Active Directory na ta server. In Bufalo Link Station je začel delovati tako kot prej in uporabniki uporabljati.

NTP nastavitve

Dobro je, če v nastavitvah označimo NTP server, ki skrbi, da ob prehodu v poletni/zimski čas, ne pride do problemov v domeni za buffalo NAS napravo.

Za Slovenijo si lahko uredimo povezavo do NTP /SNTP serverja na Inštitutu Jožef Štefan goodtime.ijs.si oz. time.ijs.si

goodtime.ijs.si (193.2.4.2)

lokacija: “Jozef Stefan” Institute, Ljubljana, Slovenia

koordinate: 46° 2.517′ N, 14° 29.241′ E, +360 m (WGS84)

sinhronizacija: NTP V4 primary (Trimble Acutime 2000 GPS), FreeBSD Unix

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.