Ne morem odstraniti problematičen webpart na Sharepoint strani

This post is also available in: English

webpart se ne da izbrisati iz Sharepoint strani

Sharepoint portal je kot živo bitje; vedno se je treba ukvarjati z njim in ga vzdrževati, rad pa tudi kar tako začne jamrati. A ko je v odlični formi, je še kako uporaben in hvaležen za nego ter veliko daje od sebe. Včasih kar preseneti kaj vse zmore.

Tu pa tam se zgodi, da iz različnih vzrokov ne deluje več dobro kak posamezen web part na Sharepoint strani. Seveda takrat kot zakleto ne moremo samo odkljukati in odstraniti okvarjen web part pri urejanju strani. No, Sharepoint ponuja hitro in enostavno rešitev, kako onemogočiti izvajanje posameznega webparta na določeni strani.

 

REÅ ITEV:

Potrebno je URL strani, ki nas muči, dodati    ?contents=1

( primer http://mojportal/strani/default.aspx?contents=1)

Potem pa se lahko nadaljuje z urejanjem strani in brisanje tega web parta. To lahko storimo tudi kdaj drugič, če tisti hip nimamo časa in želimo le hitro rešiti problem na produkcijskem portalu podjetja.

 

 

The SharePoint wheel
The SharePoint wheel (Photo credit: Wikipedia)
Enhanced by Zemanta

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.