Skyfall: Prebudi 007 v sebi

This post is also available in: English

Bond. James Bond znova v kinu. Tokrat za spremembo ne pije martinija, ampak … Pregled zanimive marketinške akcije v stilu 007 agenta njenega veličanstva; Odkleni 007 v sebi. Odkleni James Bonda v sebi in se spusti v avanturo.

Se spomnite, kaj je najraje pil bond? Zmešan, a ne pretresen martini. No, to je bilo 50 let nazaj, sodobni Bond po akciji sedaj raje seže po pivu kot po martiniju. Heineken pivo če smo bolj natančni, ki je ponudil tudi omejeno serijo Star Bottle z motivi James Bonda.  A v tem filmu znova ne gre brez še ene znane franšize – Coca Cole. S promocijo Coke Zero so se poklonili 23. Bondu Skyfall z zanimivo promocijsko akcijo.

Vsak, ki je pristopil k avtomatu s coke zero, je dobil 70 s, da se prebije do 6. nadstropja trgovskega centra in dobi brezplačno vstopnico za premiero zadnjega Bonda Skyfall. Da pa ne bi bilo prelahko, so vsakega čakale ovire na poti, ki jih je moral v stilu Bonda premagati. Od neznanke, ki ga je zamenjala za nekoga drugega, psi na vrvici, tekači na pomičnih stopnicah, prenos stekla, padajoče pomaranče … Na vsakem nadstropju  pa hostesa s prikazom koli časa je še ostalo in glasbeniki z različnimi inštrumenti, vsi pa so igrali znano Bondovo temo. Prava bondovska avantura do cilja. A to še ni bilo vse, na cilju so mogli še zapeti še Bondovo temo, za pomoč pa je imel acapella skupino.

več o dogodku: http://www.facebook.com/cocacolazero

V prvih 13 dneh je že preko 7 milijonov ogleda na Youtube. V samo prvih dveh dneh je postal viralen video kot drugi najbolj deljen v tem času. Odličen promocijski video je bil narejen za namene promocije premiere v Londonu 26. oktobra 2012. Posnela ga je belgijska oglaševalska agencija Duval Guilliaume Modem Belgium na glavni železniški postaji v Antwerp-u. Marketinška akcija je popolnoma uspela.

Je video pravi ali so vsi le igralci? Seveda je kot promocija vse načrtovano, a ker je v vsakemu od nas želja, postati vsaj za hip vohun 007, to nikomur ni mar in vsi uživamo v bondovski avanturi in si želimo, da bi to možnost dobili tudi mi.

Film skyfall podira rekorde gledanosti po celem svetu in je že zaslužil skoraj 300 milijonov v tako kratkem času.

Ste že kaj razmišljali kam v letu 2013 na dopust?  Zaradi filma bo zagotovo aktualna destinacija Turčija, predvsem Istanbul in obmorski Fethiye. Če ste imeli v mislih Turčijo, bo potrebno zelo pohiteti z rezervacijo.

P.S.: znamenitega Aston Martin-a pa so zamenjali Honda motorji

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.