Povezava z oddaljenim namizjem v UAG 2010 ne deluje

This post is also available in: English

Ste v UAG naleteli na tole napako: “Računalnik ne more vzpostaviti povezave z oddaljenim računalnikom, ker je v oddaljenem računalniku nastala napaka” ? Obstaja rešitev.

Nekateri uporabniki so mi javili, da imajo problem s katerokoli RDP aplikacijo ( remote app application, RDP user defined, RDP gateway ali VDI) v UAG 2010. Microsoft je posodobil RDP na verzijo 8, a pozabil nadgraditi UAG 2010, da je kompatibilen s to verzijo. Z lansko novembrsko nadgradnjo RDP 8.0 je postaval problem uporabe te verzije preko UAG.

Če se preko UAG ne morete povezati z oddaljenim namizjem in vam javi napako: “Računalnik ne more vzpostaviti povezave z oddaljenim računalnikom, ker je v oddaljenem računalniku nastala napaka. Obrnite se na skrbnika omrežja.” , ne skrbite, ker obstaja hitra rešitev.

uag-rdp-error

 

 

 

 

Rešitev problema je torej odstranitev Microsoft popravka KB 2592687

 

Dokler ne bo izšel SP3 za UAG 2010, ki ga Microsoft napoveduje v prvem četrtletju 2013 svetujem, da se v podjetju zadrži namestitev tega popravka ( blokada preko WSUS)  oz. kadar se ureja dostop zunanjim partnerjem, da se jih obvesti o možnosti tega problema.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.