ConfMgr 2012 Remote Control brez namestitve Admin konzole

This post is also available in: English

 

Samostojna uporaba Remote Control orodja serverja Configuration Manager 2012

Oddaljeno prijavo na računalnik večina uporablja kar RDP storitve. Z vpeljavo Configuration Manager-ja v podjetje, pa je bolj primerna uporaba prijava na drug računalnik preko tega serverja.

Orodje lahko uporabi Helpdesk na 2 načina; preko Admin konzole (potrebna namestitev admin konzole) ali pa se kreira samostojno orodje (nobene namestitve, torej uporabno tudi preko USB ključa).

 

Samostojni Remote control

  1. gremo v mapo, kjer je nameščena Admin konzola na osebnem računalniku (  c:\Program Files\Microsoft configuration Manager\AdminConsole\bin\i386
  2. skopira se mapa 00000409 ( z datoteko CmRcViwerRes.dll)  in datoteki CmRcViewer  ter RdpCoreSccm.dll, ki se nahajata v c:\Program Files\Microsoft configuration Manager\AdminConsole\bin
  3. zažene se CmRcViewer.exe in poveže z željenim računalnikom ( pogoj je, da ima tisti računalnik aktivnega sccm agenta)

 

Sccm-remotecontrol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.