Zakaj ne dela iskalnik ljudi v SharePoint 2010?

Kaj  narediti, če običajni iskalnik v SharePoint 2010 najde rezultate za datoteke, ne deluje pa iskalnik po ljudeh oz. uporabniških profilih?

Microsoft SharePoint
(Photo credit: Wikipedia)

V SharePointu je ena najboljših stvari iskalnik. Hitro lahko najde dokument, za katerega ne vemo, na kateri strani točno se nahaja. Išče lahko po ključni besedi po Office programih in znotraj pdf. V večji organizaciji pa pride prav tudi iskalnik ljudi. Gre pravzaprav iskanje po uporabnikih portala, ki se uvažajo iz Active Directory.

In zakaj ne pokaže profilov, ki so bili uvoženi iz AD?

Ker je potrebno dodati URL, da se začne crawl za profile v Iskalniku.

  1. Central Admin konzola se System setting se izbere Manage services on server.
  2. Če imamo 2 ali več SharePoint serverjev se poišče tisti server, na katerem je zagnana storitev SharePoint Server Search, če imamo en server, je tako vse zagnano na tem.
  3. V SharePoint Server Search se odprejo nastavitve za crawl. Katere stvari pregleduje, kdaj in kako pogosto ter v katere baze.
  4. Doda se nov vir pod Content Sources People search in zažene crawl.Dodani URL se mora začetis sps3://     primer sps3://ime sitecollection

Pod Content Sources se lahko doda več različnih virov poleg SharePoint strani: spletne strani, mape v skupni rabi na drugih strežnikih, omrežne mape, Exchange javne mape.

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.