A veš kdaj pride lokalc?

nova Android aplikacija Lokalc GUTS, ki ponuja ažurne informacije o progah in voznem redu Lokalca v Velenju

lokalcDanes bo Mestna občina Velenje na novinarski konferenci tudi uradno predstavila aplikacijo za Android naprave Lokalc GUTS, ki si jo že lahko naložite preko Google Play trgovine. Na voljo je le za naprave, ki imajo Android, na novinarski konferenci pa se bo verjetno izvedelo, če razmišljajo še o aplikaciji za iOS in Windows Mobile.

Že nekaj let se lahko Velenjčani brezplačno vozijo po mestu in okolici z majhimi rumenimi avtobusi, lani pa so uvedli še kolesarske postaje, kjer si je možno tako kot v Ljubljani izposoditi kolesa in se v Velenju imenujejo bicy postaje. Z uporabo teh sredstev želijo prispevati k manjšemu izpustu CO2 v naravo in zmanjšati potrebe po parkiriščih v središču mesta.

Aplikacija Lokalc ponuja ažurni pregled prog,kje so trenutno aktivni avtobusi in njihov vozni red ter kje so bicy postaje. Ta aplikacija naj bi spodbudila k še večji uporabi lokalca. Trenutno na voljo le za Android verzije 2.3 in več.

Čestitke mestni občini Velenje za trud, da tudi v teh časih ponudijo nekaj brezplačnega in seveda za aplikacijo, ki bo zagotovo povečala uporabo teh sredstev predvsem pri mladih.

 

Prenos Lokalc GUTS
{adinserter 1}

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

2 Replies to “A veš kdaj pride lokalc?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.