Ne morem izbrisati pošte v mapi Osnutki v OWA Exchange 2007

 
Mfcmapi orodje za odpravljanje problemov v Exchange in Outlook.

MFCMAPI64x64_logoPri enem uporabniku je bilo poštno sporočilo že nekaj časa v mapi Osnutki, ko se je prijavljal v poštni nabiralnik podjetja preko OWA. Nikakor ga ni bilo možno pobrisati, saj je javilo, da to sporočilo ne obstaja več ali pa da ni pravic za ta poseg. Je pa bilo zanimivo, da se je poštno sporočilo dalo pošiljati naprej komurkoli, ni pa bilo možno brisati poštnega sporočila, spreminjati vsebino ali pobrisati priponke. Tudi velikost poštnega sporočila ni bila velika, da bi bilo to ovira, uporabljamo pa Exchange 2007.

Sem pa naletela na odlično orodje   mfcmapi , ki pomaga pri težavah z Exchange pošto. Po vrhu je še brezplačno, januarja 2012 pa je izšla nova verzija tega orodja. Z uporabo tega orodja mi je uspelo iz Osnutkov izbrisati poštno sporočilo.

MFCMAPI

mfcmapi-exchange-tool

Omogoča grafični pristop do MAPI shrambe poštnega nabiralnika na Microsoft Exchange serverju, za lažje odpravljanje problemov na Exchange-u ali vOutlook-u, hkrati pa pomaga razvijalcem pri razvijanju dodatkov za Outlook.

Prenos : mfcmapi.codeplex.com

 

 

Saša

Works as system engineer in Slovenian Enterprise in Microsoft environment focusing on security, deployments, SharePoint, SCCM and CheckPoint firewall. Author of successful blog about IT security, Microsoft tips & tricks, social media, internet trends.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.